google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συντονισμός υπηρεσιακών παραγόντων για το μέτωπο της φωτιάς

Συντονισμός υπηρεσιακών παραγόντων για το μέτωπο της φωτιάς

Ο Νομάρχης Μεσσηνίας, κ.Δημήτρης Δράκος, πληροφορήθηκε χθές το πρωί την πυρκαγιά στις Βρύσες της Κυπαρισσίας. Άμεσα βρέθηκε στο χώρο της Ιεράς Μονής Κατσιμικάδας, η οποία κινδύνεψε από τη φωτιά. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες και επεκτάθηκε στην περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Βρυσών Κυπαρισσίας στον οικισμό Καρβουνίου αλλά και ανατολικά και νότια του δημοτικού διαμερίσματος Μουριατάδας.
Ο κ.Νομάρχης στο χώρο της Ιεράς Μονής Κατσιμικάδας, βρέθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ.κ.Χρυσοστομο, με το Δήμαρχο Κυπαρισσίας κ.Γεώργιο Σαμπαζιώτη κι άλλους δημοτικούς παράγοντες, αλλά και με το διοικητή της Πυροσβεστικής κ.Χαράλαμπο Αφάλη και στελέχη του δασαρχείου Κυπαρισσίας.
Έγινε επικοινωνία με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος τον κ.Στεφανίδη και τους συντονιστές κ.κ. Μανιάτη και Πετρόπουλο, όπου επετεύχθη γρήγορα η αποστολή τεσσάρων (4) CANADER κι ενός ελικοπτέρου ERICSON. Μέχρι αυτή την ώρα, γίνεται η συνέχιση της προσπάθειας για την κατάσβεση όλων των εστιών της πυρκαγιάς.
Σήμερα Τετάρτη, κλιμάκιο της ΝΑΜ και του Δήμου Κυπαρισσίας, θα επισκεφθεί την περιοχή, προκειμένου να γίνει η καταγραφή των ζημιών και να υπάρξει η άμεση αντίδραση μας για να υπάρξουν διεκδικήσεις για την ταχεία αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η πυρκαγιά. Σε συνεργασία που είχε ο κ.Νομάρχης με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ.Αφάλη, ενημερώθηκε για τις αλλεπάλληλες φωτιές, οι οποίες έπληξαν την περιοχή του Δήμου Μεσσήνης και για τη σύλληψη ενός αλλοδαπού και του συνεργού του, ο οποίος ομολόγησε απανωτές πυρπολήσεις τις οποίες έκανε στο συγκεκριμένο χώρο.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη