google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πρωτόγονο ψήσιμο Ρακού στην κεντρική πλατεία...

Πρωτόγονο ψήσιμο Ρακού στην κεντρική πλατεία...

ΣΤΑ μυστικά της τέχνης του πρωτόγονου ψησίματος κεραμικών που ονομάζεται Ρακού μυήθηκαν τόσο οι επισκέπτες αλλά και το κοινό που απόλαυσαν νέες δημιουργίες στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας απο το Εργαστήριο Εικαστικών Τεχνών του Δήμου Κυπαρισσίας υπο την καθοδήγηση του έμπειρου δασκάλου.
Οι μαθητές του Εργαστηρίου μαζί με τα πρώτα υλικά υλοποίησαν τις δημιουργίες τους στον ειδικά κατασκευασμένο φούρνο για ψήσιμο ακολουθώντας τα βήματα μιας άλλης εποχής φέρνοντας έτοιμα δημιουργήματα απο κεραμικά, ενώ αργότερα προχώρησαν στις πινελιές διακόσμησης των κεραμικών που ολοκληρώθηκαν αποτελώντας μικρά έργα τέχνης, ενώ οι ερωτήσεις απο το κοινό ήταν αρκετές για την όλη διαδικασία.
Το Εργαστήρι λειτουργεί στην Κυπαρισσία, στο ισόγειο σύγχρονου κτιρίου δίπλα από το Δημαρχείο. Από την αρχή το αγκάλιασαν οι κάτοικοι της πόλης (και στη συνέχεια ολόκληρου του Δήμου) και λειτούργησε ως πόλος έλξης και καλλιτεχνικής δημιουργίας με συμμετοχή ατόμων όλων των ηλικιών και σε αριθμό σημαντικό, αναλογικά με τον πληθυσμό του Δήμου. Επίσης, έχει μαθητές από γειτονικές πόλεις και χωριά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη