google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πόλος έλξης η μουθική Νέδα στην ορεινή Τριφυλία

Πόλος έλξης η μουθική Νέδα στην ορεινή Τριφυλία

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η πεζοπορία της Νέδας που διοργανώθηκε από το Δήμο Αυλώνος και τους τοπικούς συλλόγους της περιοχής.
Υπολογίζεται πως περισσότερα από 250 άτομα συμμετείχαν σε οργανωμένα γκρουπ και άλλοι τόσοι που μεμονωμένα έφτασαν μέχρι τη Νέδα και περπάτησαν στην κοίτη της σε ένα από τα ομορφότερα ποτάμια της χώρας μας, το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Ελλάδας.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι πεζοπόροι ήταν όλων των ηλικιών, με τον μικρότερο να είναι μόλις 5 ετών ενώ οι μεγαλύτεροι ήταν πάνω από 65 χρονών.
Οσοι συμμετείχαν στην πεζοπορία συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο της Αυλώνας και από εκεί με πούλμαν που διέθεσε ο Δήμος Αετού -με μεγάλη χαρά- έφτασαν στην γέφυρα Παύλιτσα από όπου και ξεκίνησε το περπάτημα. Φτάνοντας στο πέτρινο γεφύρι κάτω από το χωριό Πλατάνια τους περίμενε ένα
δροσιστικό κολατσιό με ψωμί, τυρί, ντομάτες, καρπούζι και κρασί. Από εκεί συνέχισαν σ' ένα από τα πιο όμορφα τμήματα του ποταμού φτάνοντας στους πανέμορφους καταρράκτες με τα
κρυστάλλινα νερά. Στο σημείο αυτό σημαντική ήταν η προεργασία που είχε κάνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, καθώς είχε τοποθετήσει ειδικά σκοινιά με τα οποία οι πεζοπόροι μπορούσαν να σκαρφαλώσουν από την κοίτη του ποταμού μέχρι το σημείο που βρίσκονται οι καταρράκτες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη