google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Εορτασμός Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσια

Εορτασμός Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσια

Ο Δήμος Κυπαρισσίας σε συνεργασία με τις Εκκλησιαστικές Αρχές και τους Κοινωνικούς και Εκπολιτιστικούς Φορείς της πόλης θα εορτάσει και εφέτος με κάθε επισημότητα την καθιερωμένη Παντριφυλιακή Εορτή της ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 Μαΐου 2010
Ώρα 8.00 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής της Ζωγράφου Αννέτας Κτενά με θέμα «ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ» η οποία θα στεγαστεί στον 1ο όροφο του Λαογραφικού Μουσείου Κυπαρισσίας στην Άνω πόλη και θα παραμείνει ανοικτή το τριήμερο 22, 23 και 24 Μαΐου 2010. Τα εγκαίνια θα συνοδεύονται μουσικά από..... το Φωνητικό Σύνολο «Opus Animae»
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 Μαΐου 2010
Ώρα 11.30 π.μ. στο Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίας στην Άνω πόλη θα γίνει η παρουσίαση της ποιητικής Συλλογής του Άγγελου Καλογερόπουλου «Έτσι είναι…».
Το βιβλίο θα προλογίσουν οι κ.κ. Μαγριπλής Δημήτριος Dr Κοινωνιολογίας – Λογοτέχνης – Διδάσκων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και οι ποιητές Δημήτριος Κοσμόπουλος και Χρήστος Αναγνωστόπουλος.
Ώρα 7.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Γονυκλισίας μετά Θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου.
ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Μαΐου 2010
Ώρα 7.00΄ π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες, Όρθρος - Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου μετά Θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας.
Ώρα 10.20΄ π.μ. Πέρας προσέλευσης Επισήμων.
Ώρα 11.00΄ π.μ. Εκκίνηση Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος με κατάληξη στην Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.
Τη Λιτανεία θα συνοδεύσουν η Φιλαρμονική Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, η Φιλαρμονική του Δήμου, το 1ο Σύστημα Ν/Π Κυπαρισσίας, το Σύστημα Προσκόπων Φιλιατρών, οι μαθητές των Σχολείων της πόλης μας.
Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Δήμου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη