google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ομοφωνία στο Δ.Σ. για τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου και ενημέρωση εκτος ημερησίας διάταξης

Ομοφωνία στο Δ.Σ. για τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου και ενημέρωση εκτος ημερησίας διάταξης

ΜΕ ενημέρωση κύλησε η πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας σχετικά με ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων καθώς και αναφορά σε ζητήματα του Δήμου. Πιο αναλυτικά ο Δήμαρχος της πόλης ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι για τον ηλεκτροφωτισμό της βόρειας εισόδου της πόλης υπάρχει πρόβλημα καλωδίωσης απο τις τοποθετήσεις ζευγών ηλεκτροδότησης κοντά στις προστατευτικές μπάρες και μόλις επιλυθεί το ζήτημα θα ηλεκτροφωτιστεί η βόρεια είσοδος της πόλης αφού οι εργασίες έχουν περαιωθεί.
Σημαντική ήταν η πρόταση της Δημοτικής αρχής για την πρόσληψη 2 οδηγών με 8μηνή σύμβαση που θα καλύψουν αυξημένες ανάγκες του Δήμου σε καθαριότητα, εργασίες αλλά και στα απορριματοφόρα που μέχρι στιγμής καλύπτονται οι βάρδιες απο τους υφιστάμενους οδηγούς καθώς το καλοκαίρι λόγω επισκεπτών οι ανάγκες θα είναι μεγαλύτερες. Ο κ. Κατσαργύρης πρότεινε τα απορριματοφόρα να μαζεύουν τα σκουπίδια πριν τις 7 το πρωί και οι έμπορι να τα συλλέγουν νωρίτερα την νύχτα οπότε είναι εφικτό. Τελικά η πρόσληψη των 2 οδηγών πέρασε με ομοφωνία απο όλες τις παρατάξεις.
Σχετικά με την χρηματοδότηση για το Θερινό Σχολείο ο κ. Σαμπαζιώτης ενημέρωσε το Σώμα ότι η Οικονομική υπηρεσία του Δήμου θεωρεί ως μηννόμιμη την δαπάνη ζητώντας επανεξέταση της απόφασης καθώς δεν προέρχεται απο Δημόσιο φορέα και επομένως δεν νομιμοποιείται. Η πρόταση του Παναγ. Τσίγγανου ήταν να βρεθεί τρόπος ώστε να συναφθεί μια σύμβαση ή απόφαση με την ΔΗΚΕΠΑΚ με αλλαγή του τίτλου της εκδήλωσης με συνδιοργανωτή τον Δήμο και την ΕΛΜΕ Προτύπων Σχολείων της χώρας, ενώ το ποσό να προέλθει απο το αποθεματικό της Δημοτικής επιχείρησης. Ο Γρηγόρης Γκότσης δήλωσε ότι η κουβέντα για το Θερινό Σχολείο κόστους 30.000 ευρώ ανατρέπει όσα συζητήθηκαν στο προηγούμενο Δ.Σ. για περικοπές λόγω οικονομικής κρίσης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη