google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σαμπαζιώτης: "Ο Δήμος δεν χρωστάει σε κανέναν και δεν έχει ανάγκη απο δανεισμό"

Σαμπαζιώτης: "Ο Δήμος δεν χρωστάει σε κανέναν και δεν έχει ανάγκη απο δανεισμό"

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για την ταμειακή επάρκεια του Δήμου έδωσε ο Δήμαρχος της πόλης στη συνεδρίαση του οικείου Δ.Σ. απαντώντας ευθέως στον κ. Γιαννόπουλο που υποστήριξε ότι υπάρχουν 'τρύπες' και 'ελλείμματα' τονίζοντας ότι είναι από τους λίγους Δήμους που εκτός από νοικοκύρεμα δεν θα καταφύγει ποτέ σε δανεισμό.
Από την Αντιπολίτευση ο κ. Γιαννόπουλος αναφερόμενος στο θέμα χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό ως «εικονικό που κρύβει τρύπες και ελλείμματα στον Δήμου καθώς υπάρχουν κωδικοί που δεν δικαιολογούνται ως έσοδα» αναλύοντας το σκεπτικό του κάνοντας αναφορά σε κωδικούς που αφορούν το Πανηγύρι, την λαϊκή αγορά, το Λούνα πάρκ και το πολιτιστικό τέλος και άλλα ζητήματα. Υποστήριξε ότι «δαπανώνται λίγα χρήματα για τα Δ.Δ. με αναπλάσεις που έμειναν στα λόγια» υποβάλλοντας ερωτήσεις για το Γενικό πολεοδομικό σχέδιο της πόλης με «την Β1 φάση που καθυστερεί αδικαιολόγητα αλλά και την μελέτη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη».
Ο Δήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης απάντησε στο κ. Γιαννόπουλο ότι «οι συνολικές οφειλές του Δήμου με 1,5 εκ. ευρώ αφορούν τον Βιολογικό, νομικά πρόσωπα και αμοιβές υπαλλήλων και αιρετών όπου ουσιαστικά οι 862.000 ευρώ αφορούν το συγκεκριμένο κομμάτι και το υπόλοιπο 685.000 είναι οφειλές προς εργολάβους και προμηθευτές» για να εξηγήσει ότι «ο Δήμος έχει ταμειακό υπόλοιπο 1,1, εκ. ευρώ υπερκαλύπτοντας τις οφειλές του και φυσικά δεν είναι αλήθεια ότι ο Δήμος έχει ταμειακό έλλειμμα σε καμία περίπτωση όταν πολλές οφειλές πιστοποιούνται τέλος του έτους, άρα μένουν σαν οφειλές για το νέο προϋπολογισμό». Υποστήριξε ότι ο Δήμος ήταν και παραμένει οικονομικά υγιής και χαρακτηρισμοί του τύπου ο Δήμος βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση είναι τουλάχιστον άστοχοι. Ο Δήμος μας ΔΕΝ έχει ανάγκη δανεισμού χρημάτων, ενώ για το Γ.Π.Σ. κατέληξε λέγοντας ότι ήρθε η 3η έκδοση της Β1 φάσης που συνεχίζει την υλοποίηση του έργου και που έφτασε πρόσφατα στον Δήμο και καταβάλλεται προσπάθεια να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες αρμοδιότητας του Δήμου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη