google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επαφές Σαμπαζιώτη και αλιέων για τα προβλήματα στο Λιμάνι

Επαφές Σαμπαζιώτη και αλιέων για τα προβλήματα στο Λιμάνι

Την Τετάρτη 3-3-2010 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα το έργο κατασκευής του λιμανιού της Κυπαρισσίας.
O Δήμαρχος Κυπαρισσσίας κ. Σαμπαζιώτης τόνισε ότι ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης για τα προβλήματα που υφίστανται στο λιμάνι όπως ‘η εξασθένιση του πρίσματος και των τεχνητών ογκολίθων στο σημείο που συμβάλλει ο νέος μόλος με τον παλιό και για το οποίο πολλές φορές με έγγραφά μας προς την ΔΕΚΕ έχουμε θίξει χωρίς όμως να έχουν γίνει οι ενέργειες ώστε το συγκεκριμένο κομμάτι να προστατευθεί’ για να προσθέσει ότι ‘το άσχημο είναι ότι έγινε πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής του έργου με την παρατήρηση την οποία αναφέρουμε για τις κακοτεχνίες και αυτό μας κάνει ανήσυχους διότι είναι η 2η χρονιά που ο προσήνεμος μόλος στο ευαίσθητο σημείο επαφής με τον παλιό μόλο υφίσταται την δύναμη των κυμάτων χωρίς καμία προστασία και έχουν φανεί τα πρώτα προβλήματα θραύσης του πρσήνεμου μόλου’. Διευκρίνισε ότι ‘απαιτούνται επείγουσες εργασίες στο σημείο αυτό προκειμένου η εταιρεία να συμπληρώσει τους ογκόλιθους που λείπουν’ ενώ υπογράμμισε ότι ‘τέθηκε το θέμα της συνεργασίας του Δήμου με την Νομαρχία για την δημιουργία Μάστερ πλάν που αφορά την διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού’.
Για το ζήτημα αυτό εξήγησε ότι ‘το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη όπου το καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί το "Master Plan" προκειμένου να προχωρήσει στα τεύχη δημοπράτησης ώστε να γίνει ο διαγωνισμός για την διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης’ και συμπλήρωσε ότι ‘μετά την ολοκλήρωση των μελετών για το λιμάνι που ετοιμάζει το Ε.Μ.Π. έθεσα υπόψη του Περιφερειάρχη να χρηματοδοτήσει από το ΕΣΠΑ τα έργα στο λιμάνι που δεν θα κοστίσουν πολύ αλλά θεωρούνται απολύτως απαραίτητα’. Σε ερώτησή μας αν είναι αισιόδοξος για την χρηματοδότηση των έργων στο λιμάνι από το ΕΣΠΑ υπενθύμισε ότι ‘ο Περιφερειάρχης μας εξέφρασε την άποψη ότι θέλησή του είναι τα έργα που ξεκίνησαν να ολοκληρωθούν αλλά μας εξέφρασε την άποψη ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στα πλαίσια των δυνατοτήτων του ώστε να κατανεμηθούν ποσά για το λιμάνι δεδομένου ότι τα χρήματα για λιμενικά έργα είναι συγκεκριμένα και θα υποστηρίξει οποιοδήποτε έργο προκύψει από την μελέτη που συντάσσεται’.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της περιφέρειας Κύριος Χατζημιχάλης Φώτης, ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης Γεώργιος, ο κύριος Ξένος Νικόλαος εκ μέρους του Συνδέσμου επαγγελματιών αλιέων Κυπαρισσίας και οι Κύριοι Θεοδωρόπουλος Γεώργιος και Σμέρδης Αθανάσιος εκ μέρους του Συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων Κυπαρισσίας.
Απο τους αλιείς της πόλης τονίστηκε 'η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης της θωράκισης του προσήνεμου μόλου από την ανάδοχο εταιρία του έργου και όχι την ένταξή του σε νέα μελέτη , γιατί πριν την προσωρινή παραλαβή του έργου είχαμε την βύθιση μέρους της προστασίας του.
Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων ζήτησε να μην γίνει οριστική παραλαβή του έργου πριν ολοκληρωθεί η θωράκιση . Επίσης ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί έλεγχος στο πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής του έργου από την ΔΕΚΕ, όταν η επιτροπή παραλαβής επισημαίνει το πρόβλημα , απαλλάσσει την ανάδοχο εταιρία από οποιαδήποτε ευθύνη και παραλαμβάνει ένα έργο που ένα μέρος του έχει καταστραφεί. Ο Γενικός Γραμματέας καταληκτικά διαβεβαίωσε ότι θα κινήσει τις διαδικασίες άμεσα προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα και να ολοκληρωθεί το έργο.'

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη