google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Προγραμματισμός έργων για τα Δ.Δ. απο τον Δήμο Κυπαρισσίας

Προγραμματισμός έργων για τα Δ.Δ. απο τον Δήμο Κυπαρισσίας

ΤΙΣ προτεραιότητες στα Δημοτικά διαμερίσματα ανέλυσε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του οικείου Δ.Σ. ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας που πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες μετά απο ερώτηση δημοτικού συμβούλου για τις ανάγκες δημιουργίας υποδομών στις αναφερόμενες περιοχές που χρήζουν άμεσης ανάγκης.
Πιο αναλυτικά για τον προγραμματισμό έργων ανέφερε ότι για το Δ.Δ. ΠΕΡΔΙΚΟΝΕΡΙΟΥ δίνεται έμφαση στην κατασκευή της πλατείας, την οδοποιία με επικοινωνία στους οικισμούς, αποδόθηκε η χρήση του παλιού Δημοτικού σχολείου στο Σύλλογο, στις επεμβάσεις για ανάπλαση του παλιού Κοινοτικού γραφείου, ενώ έγινε αναφορά για την ανάγκη που έχει ο Δήμος στην μόνιμη παρουσία τοπογράφου για την αποτύπωση σημαντικών έργων που διενεργούνται στα διαμερίσματα της ευρύτερης περιοχής μας.
Για την ΦΑΡΑΚΛΑΔΑ τόνισε ότι κατασκευάζεται τοιχείο στην περιοχή Γερμανού, η κατασκευή ρειθροσκαπέδων και νέα διάνοιξη - εφαρμογή σχεδίου στην είσοδο του χωριού αλλά και έμφαση στην συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας καθώς ενδιαφερει όλους τους κατοίκους και εποχιακά γίνονται παρεμβάσεις.
Για την ΣΠΗΛΙΑ πρόσθεσε ότι είναι σε προτεραιότητα η πλακόστρωση της κεντρικής πλατείας και οι διαμορφώσεις εξωτερικών χώρων, για τους ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ η ολοκλήρωση κατασκευής του Ξενώνα, η αντικατάσταση του αρδευτικού δικτύου, η οδοποιία ως την Εθνική οδό καθώς και η βελτίωση του δρόμου Αρμενιοί- Στασιό, για το δε ΣΤΑΣΙΟ προβλέπεται ο σχεδιασμός στα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης με τη δημιουργία μελέτης που θα περιλαμβάνει και τις περιοχές Αρμενιών και Ξηροκάμπου λόγω υψομετρικής διαφοράς και η ανάπλαση κεντρικής πλατείας. Εδώ συμπλήρωσε ο κ. Σαμπαζιώτης ότι υπάρχει προοπτική σύνδεσης αυτών των Δ.Δ. με τον Βιολογικό καθαρισμό. Για τον ΞΗΡΟΚΑΜΠΟ δίνεται προοπτική με την διαμόρφωση εισόδου του χωριού με ασφαλτροστρώσεις και στις ΡΑΧΕΣ η διαμορφωση του Ιατρείου, η επέκταση πλατείας ύψους 150.000 ευρώ, η επέκταση στροφής εισόδου και η ανάπλαση της παραδοασιακής βρύσης.
Για την Περιστεριά υπογράμμισε ότι προβλέπει μελέτη 60.000 ευρώ για το δρόμο Αλιμάκι-Μύρου και το δρόμο που οδηγεί στην χωματερή του Δήμου, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι για την ΜΟΥΡΙΑΤΑΔΑ υπάρχει πρόβλεψη για σύνδεση δεξαμενής με τον οικισμό και ανάπλαση υδρομάστευσης μαζί με το έργο διαμόρφωσης του παλιου Δημοτικού σχολείου και τέλος για τις ΒΡΥΣΕΣ η διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας και η ανακατασκευή του γεφυριού στα ενδότερα του χωριού σε συνεργασία με την Νομαρχία Μεσσηνίας μέσα απο μελέτη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη