google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σύστημα μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην Κυπαρισσία...

Σύστημα μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην Κυπαρισσία...

Ο Δήμος Κυπαρισσίας συμμετέχει απο χθές στο πρωτοποριακό σύστημα 24ωρης μέτρησης και ελέγχου της εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων στο περιβάλλον από πηγές, όπως κεραίες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ κλπ.
Το πρόγραμμα "ΕΡΜΗΣ", οργανώθηκε για τις περιοχές της Νότιας και Βόρειας Ελλάδας και καταγράφει τις εκπεμπόμενες ακτινοβολίες στην περιοχή ώστε να είναι δυνατόν να γίνεται ο έλεγχος ηλεκτρομαγνητικών ρύπων. Εξυπηρετεί δύο στόχους: Να καταγράφει τα επίπεδα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπεται στο περιβάλλον από διάφορες πηγές, και επιπλέον να ενημερώνει άμεσα και έγκυρα τους πολίτες για τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Υλοποιείται από το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα δύο Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αφενός διασφαλίζουν την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων των μετρήσεων και αφετέρου ελέγχουν και πιστοποιούν την ορθότητα λειτουργίας του εξοπλισμού. Αξίζει να επισημάνουμε παράληλλα και την προσπάθεια που έγινε πρόπερσι από το Σύλλογο Πολυτέκνων Κυπαρισσίας με τη σχετική ημερίδα που είχε οργανώσει με θέμα: "Το παιδί στη σύγχρονη εποχή μέσα από την τεχνολογία"
Η φωτο προέρχεται απο το kyparissia.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη