google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Θεατρικό έργο για τα σχολεία με αναφορά στον Παρθενώνα

Θεατρικό έργο για τα σχολεία με αναφορά στον Παρθενώνα

ΜΙΑ θεατρική παράσταση παρουσιάζεται την Παρασκευή 26/2 στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ Κυπαρισσίας για τα σχολεία της πόλης μας με τίτλο: «Η μικρή Αθηνά και τα ξενιτεμένα γλυπτά του Παρθενώνα». Μερικά στοιχεία για την παράσταση και το έξοχο έργο.
•Θέατρο: ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
•Είδος παράστασης: ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ
•Οδός: Κουντουριώτου και Μυριοφύτου (Αιγάλεω)•Τηλέφωνο: •Ώρες: •Διάρκεια παράστασης: •Πρεμιέρα: •Τελευταία παράσταση: •Τιμές:
•Συντελεστές:
Κείμενο -Στίχοι – Σκηνοθεσία: Δήμητρα Φουντούκη
Μουσική επιμέλεια: Κώστας Παλιούρας
Κατασκευή γλυπτών: Χρήστος Πόνης
Χορογραφίες: Έλλη Λορέντη – Γιώργος Ανδριανόπουλος
Koστούμια: Ελευθερία Βαβαρίνη
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Φώντας Λαλαούνης
Τα τραγούδια μας ερμηνεύουν Η Φιόνα Τζαβάρα (Αθηνούλα) η Λένα Αλκαίου (Θεά Αθηνά) ο Αλέξανδρος Χατζής (Περικλής) και ο Τόνυ Άντονυ ( Λόρδος Έλγιν)
Το ποίημα του Λόρδου Μπάιρον ερμηνεύει ο Τάσος Χαλκιάς
Παίζουν οι ηθοποιοί Αθηνούλα Τζένη Παπαδημάτου Άλογο της Σελήνης Θοδωρής Λιμήτσιος Διόνυσος, Περικλής Νίκος Καραστέργιος Λόρδος Έλγιν-Βασίλισσα Ελισάβετ Απόστολος Αυγέρης Καρυάτιδα – Λαίδη Έλγιν Δήμητρα Φουντούκη
Πριν την παράσταση πραγματοποιείται ειδική προβολή για τα μνημεία της Ακρόπολης ώστε να ενημερωθούν καλύτερα οι μικροί μας φίλοι.
•Λίγα λόγια που μας είπαν:
4η Χρονιά
Η Παιδική Σκηνή της Δήμητρας Φουντούκη και η Εταιρεία Θεάτρου «Θεσσαλονίκη», συνεχίζουν για τέταρτη συνεχή χρονιά τις παραστάσεις τους με το μιούζικαλ: «Η μικρή Αθηνά και τα ξενιτεμένα γλυπτά του Παρθενώνα» .
Η παράστασή είναι ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ και πραγματοποιείται με την συνεργασία του Ιδρύματος «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ».
Η παιδική σκηνή επέλεξε ένα τόσο δύσκολο όσο και επίκαιρο θέμα προκειμένου να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους και να περάσει το μήνυμα «της Επιστροφής των Γλυπτών μας» στην πατρίδα μας - στο χώρο που τους αξίζει: στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Παραστάσεις πραγματοποιούνται εντός και εκτός Αθηνών και μόνο οργανωμένες με σχολεία. Στόχος να μάθουμε όλοι οι Έλληνες την ιστορία των γλυπτών μας. Στην Αθήνα οι παραστάσεις μας φιλοξενούνται στο Θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» (Κουντουριώτου και Μυριοφύτου στο Αιγάλεω).
Το έργο
Πρόκειται για ένα παραμύθι με ιστορικά στοιχεία, βασισμένο στην αληθινή ιστορία των κλασικών έργων Τέχνης του Παρθενώνα που φυγαδεύτηκαν στη Βρετανία την εποχή της τουρκοκρατίας από το Λόρδο Έλγιν. Τα γλυπτά ζωντανεύουν, δηλώνουν την επιθυμία τους να επιστρέψουν στην πατρίδα και ζητούν τη βοήθεια όλου του κόσμου.
Περίληψη του έργου:
Ένα μικρό κορίτσι ξεκινάει όλο ενθουσιασμό από την Αθήνα για να γνωρίσει τα γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό μουσείο του Λονδίνου. Αγκαλιά με τ΄ όνειρο κι οδηγό τη φαντασία η μικρή Αθηνά αντικρίζει έκπληκτη τα γλυπτά να ζωντανεύουν μπροστά της και να διηγούνται με θλίψη την ιστορία τους. Ξάφνου κάνει την εμφάνισή του το φάντασμα του Λόρδου Έλγιν, που προσπαθεί να πείσει για την ορθότητα των πράξεων του. Τα γλυπτά ζητούν από τη μικρή ηρωίδα να τα βοηθήσει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Όλοι μαζί ξεκινούν το μεγάλο αγώνα της Επιστροφής, ευαισθητοποιώντας και θυμίζοντας σ΄ όλο τον κόσμο πως ήρθε η στιγμή το όνειρο να γίνει πραγματικότητα!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη