google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 'Δεν θα υπάρξει Θησέας 2' προβλέπει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος της 'Αρκαδιάς'

'Δεν θα υπάρξει Θησέας 2' προβλέπει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος της 'Αρκαδιάς'

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ απο τις Οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Κυπαρισσίας ο Προϋπολογισμός για ο 2010 ο οποίος αναμένεται να συζητηθεί στην Δημαρχιακή επιτροπή την επόμενη εβδομάδα εφόσον ολοκληρωθεί, προκειμένου αμέσως μετά να οδεύσει προς ψήφιση στο οικείο Δ.Σ. της πόλης. Ωστόσο για την πορεία του προγράμματος Θησέας προέβη ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης σήμερα το μεσημέρι σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Πιο αναλυτικά ο κ. Δήμαρχος υποστήριξε ότι 'υπάρχει επικοινωνία για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την Δ/νση προγραμματισμού στην περιφέρεια Πελοποννήσου' εκφράζοντας την άποψη ότι 'υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις μέχρι σήμερα καθώς με πρωτοβουλία της κεντρικής εξουσίας έχουν παγώσει οι εγκρίσεις δημοπρατήσεως έργων' για να προσθέσει ότι 'ο Δήμος έχει έτοιμη τη μελέτη για δημοπράτηση από πέρσι τον Σεπτέμβριο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις beach voley και beach soccer στην παραλιακή ζώνη και δεν έχει δοθεί ακόμα η έγκριση δημοπράτησης Η Διεύθυνση Προγραμματισμού της περιφέρειας αναμένει οδηγίες από το υπουργείο Εσωτερικών για την χρονική στιγμή που θα δοθούν οι απαιτούμενες άδειες άρα και η εκταμίευση των σχετικών κονδυλίων'. Αποσαφήνισε ότι 'ήδη υπάρχουν εκκρεμότητες που γνωρίζει και το Δ.Σ. για τα υπόλοιπα έργα του Θησέα ο οποίος παρατάθηκε για 2 ακόμα χρόνια' σχολιάζοντας ότι αυτό αποτελεί πιθανώς αρνητική εξέλιξη και δεν είναι καλό σημάδι για τους Δήμους, φοβούμενος ότι 'αυτό σημαίνει ότι τα κονδύλια του Θησέα θα οδεύσουν στους νέους "Καλικρατικούς" Δήμους και θα ενσωματωθούν με τα όποια κονδύλια υπολογίζονται να δοθούν Αυτά όμως είναι χρήματα που έπρεπε ήδη να έχουμε πάρει' .
Κατέληξε μετά από σχετική ερώτηση στην διαπίστωση ότι 'φοβάμαι τελικά για την πορεία του προγράμματος καθώς δεν βλέπω να υπάρξει Θησέας 2 όπως περιμέναμε προς το τέλος του 2009 με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική αυτοδιοίκηση'.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη