google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επεσαν οι υπογραφές για το νέο Διοικητήριο στην Κυπαρισσία

Επεσαν οι υπογραφές για το νέο Διοικητήριο στην Κυπαρισσία


ΤΟ πρώτο μεγάλο βήμα για το Διοικητήριο στο Δήμο Κυπαρισσίας αποτελεί πραγματικότητα ξεκινώντας απο την Νομαρχία, αφού υπογράφηκαν τελικά στην Ν.Α. Μεσσηνίας τα συμβόλαια αγοράς του οικοπέδου για την ανέγερση του Διοικητηρίου σε έκταση πάνω απο το σημερινό Δημοτικό Μέγαρο. Στην σύσκεψη παρών ήταν ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών Κώστας Φραγκολιάς, ο Νομάρχης κ. Δράκος, οι αντινομάρχες κ. Αναστασόπουλος και Αγγελος Κωτσιόπουλος που είναι ο πλέον αρμόδιος για τις υπογραφές, ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης και οι δικηγόροι των ιδιοκτητών και της Νομαρχίας Μεσσηνίας.
Η αγορά του οικοπέδου στοίχσε 1.750.000 Ευρώ με το κόστος να επιβαρύνει την Νομαρχία καλύπτοντας έκταση περίπου 7 στρεμμάτων. Οπως δήλωσε στο kyparissianews.gr o Δήμαρχος της πόλης κ. Σαμπαζιώτης μετά την υπογραφή 'ο φάκελλος για την διαδικασία ανέγερσης έχει κατατεθεί απο το Σεπτέμβριο στην Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ και έχει λάβει προτεραιότητα, ενώ με τον Γ.Γ. επικοινώνησε ο Νομαρχης όπου συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί μεταξύ τους συνάντηση για την διευθέτηση του κτιριολογικού προγράμματος που έχει υποβληθέι με μορφή μελέτη απο την Νομαρχια Μεσσηνίας'.
Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπονται μεταξύ άλλων 3.750 μέτρα στεγασμένων χώρων γραφείου, θέσεις στάθμευσης, Αμφιθέατρο εκδηλώσεων και συνεδρίων, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντας, χώρος πρασίνουν και απώτερος σκοπός είναι στο Διοικητήριο να στεγαστούν αρχικά οι Νομαρχιακές υπηρεσίες, η ΔΕΥΑΚΥ και Δημόσιες υπηρεσίες όπως η ΔΟΥ κλπ. Αξίζει να αναφέρουμε οτι κατά την υπογραφή των συμφωνητικών ο Νομάρχης επισήμανε την θετική συμπαράσταση απο τις παρατάξεις της μειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο που ήταν ομόφωνες στο παραπάνω αίτημα!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη