Αγιασμός με καλή σχολική χρονιά στην 'Αρκαδιά'

ΧΩΡΙΣ προβλήματα σε διδακτικό προσωπικό αλλά και βιβλία ξεκίνησε η νέα εκπαιδευτική χρονιά στα σχολικά συγκροτήματα της Κυπαρισσίας τα οποία υποδέχθηκαν τους μαθητές για τη φετινή χρονιά. Αρχικά το πρωί πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στα Δημοτικά σχολεία, Νηπιαγωγεία και στο Γυμνάσιο- Ενιαίο Λύκειο Κυπαρισσίας παρουσία των διευθυντών των σχολείων. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο παραβρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου ο Δήμαρχος Σαμπαζιώτης Γιώργος και ο Αντιδήμαρχος και εκπαιδευτικός κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος.
Στον αγιασμό παρέστη εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Τριφυλίας- Ολυμπίας ο π. Κοσμάς και ο π. Χαρ. Καραμπίνος μεταφέροντας το μήνυμα του κ. Χρυσοστόμου για την γνώση και τα θεμέλια της νέας χρονιάς προς τους μαθητές μαζί με τις εγκάρδιες ευχές του. Λαμβάνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης τόνισε ότι αυτό που διαφοροποιεί τον άνθρωπο από τα άλλα όντα είναι η δυνατότητα της συνεχούς μόρφωσης κάτι που πρέπει τα παιδιά να το κατακτήσουν. Η παρουσία της πολιτείας θα είναι καθημερινά κοντά τους με ουσιαστική θέληση επίλυσης των προβλημάτων τους. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανακαίνιση του Γυμνασίου, με την εξωτερική του εμφάνιση και στη βελτίωση των εσωτερικών χώρων και αιθουσών, τη νέα διαρρύθμιση αιθουσών του Λυκείου αλλά και στα έργα υποδομής που σχεδιάζονται από Νομαρχία και Δήμο όπως το νέο Χημείο και κλειστό Γυμναστήριο που θα αντικαταστήσει το παλιό υπόστεγο και αμφιθέατρο του Γυμνασίου. Επίσης αναφέρθηκε στην αγορά οικοπέδου, από τη Νομαρχία, νότια του σχολείου έκτασης 10 στρεμμάτων για κατασκευή νέου Λυκείου, αφού ο ΟΣΚ με τη διαδικασία ΣΔΙΤ θα προβεί στην ανέγερση του συγκροτήματος όπως έχει δεσμευθεί.
ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Δράκος μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τόνισε ότι ' φέτος το σχολείο έχει 325 μαθητές και διατηρείται στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Οι ανάγκες αυξάνονται ετησίως, ενώ σε ότι αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό λείπει μόνο ένας Γυμναστής και δεν υπάρχουν άλλες ελλείψεις΄ενώ για το κτιριακό ζήτημα πρόσθεσε ότι 'περιμένουμε την δημοπράτηση των έργων που εξήγγειλε η Νομαρχία Μεσσηνίας για να αποδώσουμε ένα σχολείο στην νέα γενιά γεμάτο από δραστηριότητες και χώρους'.
Η Διευθύντρια του Λυκείου κα Κατερίνα Πρίτσα εστίασε στο μεγάλο ποσοστό επιτυχίας των εισαχθέντων στα ΑΕΙ που αγγίζει το 98% υπογραμμίζοντας ότι 'το επίπεδο σπουδών παραμένει υψηλό' ενώ σε ότι αφορά τυχόν ελλείψεις επισήμανε ότι 'σε γενικές γραμμές δε υπάρχουν προβλήματα αφού επιλύθηκαν θέματα στεγανοποίησης και αιθουσών' ενώ για τους καθηγητές κατέληξε ότι 'για βιβλία και προσωπικό είμαστε σε ετοιμότητα χωρίς κενά και απουσίες οπότε μάλλον η χρονιά θα κυλήσει άνετα χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια'.
Share on Google Plus

About kyparissiotis