google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Πολιτισμού στην κεντρική πλατεία

5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Πολιτισμού στην κεντρική πλατεία

ΕΠΙΣΚΕΨΗ στις ιστορικές γωνιές της Κυπαρισσίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εκπρόσωποι και τα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων απο 3 χώρες που συμμετέχουν στο μεγάλο Πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς. Ετσι σήμερα Σάββατο 5-9 και ώρα 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το 5ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή ελληνικών και ξένων συγκροτημάτων στην κεντρική πλατεία, σε συνεργασία με το Μ.Ε.Σ.Κ.
Το πρωί 110 περίπου μέλη Πολιτιστικών και παραδοσιακών συγκροτημάτων απο την Ελλάδα, την Σερβία και την Γεωργία επισκέφθηκαν και περιηγήθηκαν στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας, στον ιστορικό Ναό Αγίας Τριάδος, στο Κάστρο των Γιγάντων, στα σοκάκια της άνω πόλης, στην περιοχή και αύριο θα επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία ενώ το μεσημέρι θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στο Κέντρο Στεφανής της Τερψιθέας.
Το πολιτισμικό Φεστιβάλ έχει κερδίσει τους κατοίκους καθώς με τις Βαλκανικές χώρες που μετέχουν μας συνδέεουν ιστορικοί, θρησκευτικοί και κοινωνικοί δεσμοί με πλήθος ανταλλαγών και επισκέψεων. Με το Δήμαρχο Κυπαρισσίας κ. Γιώργο Σαμπαζιώτη, βρέθηκαν μαζί στο Κάστρο όπου τους συλλάβαμε για το φωτογραφικό φακό η κα Μαρία Πέππα και κ. Γ. Παναγόπουλος απο τον Μ.Ε.Σ.Κ. και ο εκπρόσωπος της Γεωργίας και Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου "Καύκασος" κ. Μικαμπερίζε.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη