google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αρωμα μουσικής με μοναδική συναυλία Ρεμπούτσικα στο Λιμάνι

Αρωμα μουσικής με μοναδική συναυλία Ρεμπούτσικα στο Λιμάνι

ΜΕ τα μελτέμια του Αυγούστου το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες μας καλεί απόψε το βράδυ σε μια μοναδική συναυλία στο Λιμενοβραχίονα απολαμβάνοντας -και εμείς το προτμάμε πάντα- την όμορφη όψη της 'Αρκαδιάς' το βράδυ και για να πούμε και την αλήθεια μας άρεσε πολύ ο φωτισμός γύρω απο το λιμάνι. Αρμενίζοντας με την σκέψη φαντααζόμαστε ότι κάποτε εκτός απο συναυλίες θα βλέπουμε στη μαρίνα δεμένα πλοία και ένα μικρό δελφίνι να ταξιδεύει στο Ιόνιο.
Ετσι λοιπόν στην μαγεία της μουσικής μας ξεναγεί η πασίγνωστη Ευανθία Ρεμπούτσικα, με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και την Ελλη Πασπαλά σε ένα μοναδικό ηχόχρωμα με έντεχνο και ελαφρύ τραγούδι αλλά και μουσικά ακούσματα που μας ταξιδεύουν στη μαγεία του καλοκαιριού με άρωμα θάλασσας.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, δύο από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες, παρουσιάζουν μαζί τις μουσικές τους από το χώρο του κινηματογράφου και του τραγουδιού, με την σαγηνευτική φωνή της Έλλης Πασπαλά, σταθερή συνεργάτις με την καλύτερη μπάντα σήμερα στην Ελλάδα την «Ορχήστρα του Δρόμου» και την νέα αποκάλυψη τους και νεότερη στρατολόγηση τη Ματούλα Ζαμάνη.
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα έχει υπογράψει τη μουσική σε μία από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου, την ταινία «Πολίτικη Κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη, μουσική που τιμήθηκε με το πρώτο Βραβείο Μουσικής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ η τεράστια επιτυχία που σημείωσε η προβολή της ταινίας στη χώρα μας συνοδεύτηκε από την εξίσου επιτυχημένη κυκλοφορία της μουσικής της ταινίας με έναν πλατινένιο δίσκο. Στη συνέχεια η Ευανθία Ρεμπούτσικα έγραψε τη μουσική για το ντοκιμαντέρ της Λυδίας Καρρά «Φωνή Αιγαίου» αλλά και για την ταινία «BABAM VE OGLUM» του Τούρκου σκηνοθέτη Cagan Irmak που απέσπασε το βραβείο για το “Soundtrack Της Χρονιάς” από το Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου. Επίσης υπογράφει τη μουσική σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, την ίδια χρονιά της απονέμεται το παγκόσμιο βραβείο «Discovery» από την Ακαδημία της World Sountrack Awards για το 2006 στην Γάνδη Βελγίου. Έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πρόσφατα έγραψε την μουσική για την νέα ταινία του Cagan Irmak ”ULAK”, καθώς και την μουσική στην πολυσυζητημένη εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μεγάλοι Έλληνες».
Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος έχει τιμηθεί με το πρώτο Βραβείο Μουσικής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη μουσική του στην ταινία “Peppermint” του Κώστα Καπάκα, υπογράφει τη μουσική στην ταινία του σκηνοθέτη με τίτλο “URANYA” που έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές, ενώ η μουσική του για την ταινία «Φτηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη και ειδικά το τραγούδι “Summertime in Prague” με τη φωνή της Έλλης Πασπαλά αγαπήθηκε όσο λίγα τα τελευταία χρόνια. Επίσης ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος έχει γράψει τη μουσική στην ταινία «Άδης», υπογράφει επίσης τη μουσική και σε αρκετές ακόμη ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και ντοκιμαντέρ.
Η Ελλη Πασπαλά είναι γνωστή ως μία από της σημαντικότερες ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού. Με αφετηρία την συνεργασία της με τον Μάνο Χατζιδάκι σε αμέτρητες συναυλίες και δίσκους όπως την "Ρωμαϊκή Αγορά", "Λαϊκή Αγορά", "Οι Μπαλλάντες της Οδού Αθηνάς", "Μεμέντ, γεράκι μου" και "Πορνογραφία", οι προσωπικές της αναζητήσεις την οδηγήσανε σε δύο δίσκους που θεωρούνται πλέον "κλασσικοί" - "Στη λάμψη του φεγγαριού" και "Η Ελλη Πασπαλά στο Μέγαρο Μουσικής". Εχει συνεργαστεί δισκογραφικά και συναυλιακά με τους περισσότερους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού -Θεοδωράκης, Σαββόπουλος, Πλάτωνος, Σέμσης ("Σε ποιό θεό να πιστέψω", Το Νησί των Λωτοφάγων), Κραουνάκης ("Γόβα Στιλέττο"), Ξυδάκης, Μαυρουδής, Πορτοκάλογλου, Raining Pleasure, Active Member και άλλοι. Οι συναυλίες της την έχουν ταξιδέψει από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική και την Ιαπωνία. Τα τελευταία χρόνια η στενή της συνεργασία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο τους έχει φέρει κοντά τόσο στην σκηνή όσο και στό στούντιο με τελευταίο δίσκο το "Ο Χορός των Άστρων¨ σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους της Ελένης Ζιώγα και την επανέκδοση του γνωστού τραγουδιού του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου " Summertime in Prague".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη