google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ιστορική ημέρα για την Κυπαρισσία τα εγκαίνια του Δημοτικού Κολυμβητηρίου

Ιστορική ημέρα για την Κυπαρισσία τα εγκαίνια του Δημοτικού Κολυμβητηρίου


ΙΣΤΟΡΙΚΗ μέρα ήταν η χθεσινή για την Κυπαρισσία και τον αθλητισμό αφού ο Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη επιβεβαίωσαν την συνέπεια λόγων και έργων για τα έργα που αφορούν την νεολαία μας. Μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης και παρουσία αυτοδιοικητικών παραγόντων από Μεσσηνία και Ηλεία διεξήχθησαν τα εγκαίνια του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας στις Εργατικές κατοικίες εκπληρώνοντας ένα όνειρο 30 ετών και πλέον.
Για 'συνέπεια λόγων και έργων' έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτισμού επαναλαμβάνοντας τα όσα είχε τονίσει το πρωί σε σύσκεψη στην Πύλο αλλά και την ανάγκη για έργα που απευθύνονται στους νέους ανθρώπους. Ενδιαφέρουσα ήταν η προσέγγιση του κ. Ιωαννίδη ο οποίος είπε ότι 'οι Πολιτικοί πρέπει να κάνουν πολλά και να ομιλούν λίγο' αναλύοντας την φιλοσοφία για έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας από την στιγμή που η Ελλάδα διαπρέπει στον Αθλητισμό και καταφέρνει να έρχεται νικηφόρος στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα.
ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης προέβη σε ιστορική αναδρομή του έργου ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν στην κατάκτηση του δύσκολου εγχειρήματος, όπως την ανταλλαγή οικοπέδων, την έγκριση δημοπράτηση το καλοκαίρι του 2003 και την έκδοση Πολεοδομικών αδειών την άνοιξη του 2004. Μάλιστα εστίασε στην υλοποίηση του έργου μέσα από πολλές φάσεις αλλά και την αποφασιστικότητα των τοπικών δυνάμεων κάνοντας μνεία στον πρώην Δήμαρχο κ. Ηλία Τσίγγανο αλλά και την ζεστασιά των ανθρώπων του Ν.Ο.ΚΥ. Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι 'όταν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου ενώνονται δημιουργούνται έργα με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας και τους νέους στους οποίους ανήκει το μέλλον'.
Ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης Γ. Κατσαρός ενθουσιασμένος με το έργο και τη θέληση όλων για υλοποίηση και αξιοποποίηση του μεγάλου αυτού έργου, υποσχέθηκε ότι του χρόνου αρχές Σεπτεμβρίου η Ομοσπονδία, θα οργανώσει στην Κυπαρισσία το πανελλήνιο τουρνουά κολύμβησης των ομάδων που κολυμβούν στην θάλασσα, μια μεγάλη αθλητική εκδήλωση που θα συγκεντρώσει πάνω απο 350 αθλητές απο όλη την Ελλάδα. Το κολυμβητήριο στην Κυπαρισσία θα γίνει μέσο ανάπτυξης όλης της περιοχής γιατί θα δώσει ευκαιρίες αθλητικού τουρισμού όλο το χρόνο.
Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΥ. Γιώργος Γκότσης θεώρησε ότι το 'Ανοικτό Κολυμβητήριο είναι το μεγαλύτερο αθλητικό έργο στην Τριφυλία από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους'. Το παρών έδωσαν πάντως η υφυπουργός Απασχόλησης κα Καλαντζάκου, οι βουλευτές κ. Δημ. Σαμπαζιώτης και Δημ. Κουσελάς, ο βουλευτής Ηλείας κ. Τζαβάρας οι Δήμαρχοι Αυλώνος, Δωρίου, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Ανδανίας, Ιθώμης, Ανδρούσας, ο πρόεδρος κοινότητας Τρικόρφου, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αηδόνης, οι Αντιδήμαρχοι Κυπαρισσίας Γρηγόρης Γκότσης, Τάκης Φωτεινόπουλος, Ζαχαρ. Κανελλόπουλος, με τη Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Κωνσταντέλου, ο πρώην Δήμαρχος Ηλίας Τσίγγανος, ο τέως Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Στρατικόπουλος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Θανάσης Πετρόπουλος και αρκετοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες.
Μετά τα εγκαίνια και την κοπή της κορδέλας ακολούθησαν Αγώνες Κολύμβησης αλλά και αγώνες πόλο με την συμμετοχή 4 σωματείων και συνολικά 150 αθλητών από την Καλαμάτα και το Αργοστόλι, με βραβεύσεις στους αθλητές που συμμετείχαν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη