google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ανοίγουν κανονικά 11 Σεπτεμβρίου τα σχολεία

Ανοίγουν κανονικά 11 Σεπτεμβρίου τα σχολεία

Κανονικά την ημερομηνία που προβλέπεται, δηλαδή στις 11 Σεπτεμβρίου, θα ανοίξουν τα σχολεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας και Παιδείας. Παράλληλα, θα παρακολουθείται με ειδικό σύστημα επικοινωνίας η καθημερινότητα των μαθητών στα σχολεία και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κρούσμα σε ένα σχολείο είναι πολύ πιθανόν, εφόσον αιτιολογείται και επιστημονικά, να ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου για ένα μικρό διάστημα.
Η απόφαση αυτή ελήφθη σύμφωνα με την εισήγηση του Εθνικού Επιστημονικού και Επιχειρησιακού Συμβουλίου για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας Γρίπης η οποία παραδόθηκε σήμερα στην πολιτική ηγεσία.
«Στόχος μας είναι να καθυστερήσουμε όσο είναι δυνατόν την έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας και τούτο διότι, δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα δοθούν οι άδειες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να χρησιμοποιήσουμε τα εμβόλια», αναφέρει το υπουργείο Υγείας. Ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, συναντήθηκε με τον νομάρχη Αθηνών, Γ. Σγουρό, όπου συζητήθηκε ο σχεδιασμός, τόσο σε εθνικό, όσο και σε νομαρχιακό επίπεδο για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.
Προβλέπεται η δημιουργία 315 κέντρων εμβολιασμού στους 48 δήμους του Λεκανοπεδίου, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, ούτως ώστε να μπορέσει να εμβολιαστεί το σύνολο των πολιτών, που φθάνει τα 4.300.000, σε περίπτωση που ζητηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ ο εμβολιασμός όλου του πληθυσμού. Ο κ. Σγουρός επανέλαβε το αίτημά του για προσλήψεις προσωπικού που είναι αναγκαίες για τη στελέχωση των κέντρων αυτών. Ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι η πρώτη παρτίδα εμβολίων θα φτάσει στη χώρα μας στις 15 Σεπτεμβρίου.
Πηγή: TA NEA

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη