google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Βραδιά Ναπολιτάνικης μουσικής στο Κάστρο των Γιγάντων

Βραδιά Ναπολιτάνικης μουσικής στο Κάστρο των Γιγάντων

ΜΠΟΡΕΙ ο υδράργυρος σήμερα Σάββατο να μας επιφύλαξε καύσωνα με το θερμόμετρο να ανέρχεται στους 39 βαθμούς Κελσίου αλλά το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κυπαρισσίας, συνεχίζει να μας δροσίζει ευχάριστα το βράδυ του Σαββάτου στις 9,30.
Πιο αναλυτικά στο Θέατρο του Κάστρου της πόλης παρουσιάζεται η μουσική εκδήλωση με τον γνωστό Ιταλό Franco Tomassi, με ναπολιτάνικα και γρεκάνικα τραγούδια σε ρυθμούς απο το Νότο της γείτονος χώρας. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ιταλική Πρεσβεία της Αθήνας, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεσσήνης και την συμβολή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας 'Πρόγραμμα για την προστασία της παλιάς πόλης' Κυπαρισσίας με ελεύθερη έισοδο για το κοινό.
Εκτός από τον Franco Teodoro Tommasi, συμμετέχουν οι μουσικοί Ofelia Elia και Fadele de Palma. Πρόκειται για μουσικό τρίο, που αποτελεί χαρακτηριστικό της ναπολιτάνικης μουσικής (κιθάρα, μαντολίνο, μαντόλα). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καντάδες της Νάπολης από το 1900, γκρεκάνικα τραγούδια, και γενικά μελωδίες της Νότιας Ιταλίας. Στη διάρκεια των συναυλιών ο Franco Tommasi θα εξηγεί και τους στίχους κάθε κομματιού.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη