google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μελέτη για τη παραλική ζώνη της Κυπαρισσίας απο αποφοίτους του Ε.Μ.Π.

Μελέτη για τη παραλική ζώνη της Κυπαρισσίας απο αποφοίτους του Ε.Μ.Π.


ΜΙΑ ολοκληρωμένη μελέτη πρόταση παρουσίασαν από την διπλωματική τους εργασία οι απόφοιτοι του Ε.Μ.Π. Κώστας Δημητριάδης και ο Οδυσσέας Διακάκης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Κυπαρισσίας με κεντρικό θέμα την 'Ενσωμάτωση της παραλιακής ζώνης στην φυσιογνωμία της πόλης' παρουσία της Δημοτικής αρχής και αρκετών πολιτών, αλλά και νέων ανθρώπων που φοιτούν σε Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές.
Ο Δήμος Κυπαρισσίας όπως ανακοίνωσε από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την πρωτοβουλία των νέων ανθρώπων λαμβάνοντας υπόψη τον σχεδιασμό τους και ενημερώνοντας τους αποφοίτους για τις μέχρι τώρα αποφάσεις του Δ.Σ. σε ότι αφορά το Λιμάνι, την χερσαία ζώνη, την παράκαμψη της πόλης, τις Πολεοδομικές ενότητες και την εξέλιξη στο τομέα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, η οποία κατά γενική ομολογία έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης.
Ο ο Οδυσσέας Διακάκης από την Αθήνα μας τόνισε ότι 'καταβάλαμε μια προσπάθεια ενός έτους πάνω στην εργασία, προσεγγίζοντας το αναξιοποίητο κομμάτι μεταξύ του Πολεοδομικού ιστού της πόλης και της ζώνης των λιμενικών εγκαταστάσεων με προοπτικές ανάπτυξης αλλά και προτάσεις για πεζόδρομους, χώρους νεολαίας και πρασίνου αλλά και αξιοποίηση κομβικών σημείων της πόλης'. Ο Κώστας Δημητριάδης από την Κυπαρισσία υποστήριξε ότι 'η περιοχή έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης σε πολλούς τομείς και υπάρχουν ενότητες που θα ξεκλειδώσουν το μέλλον του τόπου όπως το λιμάνι που θεωρούμε ότι πρέπει να είναι τουριστικό με το αλιευτικό καταφύγιο για να προσελκύσει ελλιμενισμό σκαφών και πλοιαρίων με τις αντίστοιχες απαραίτητες υπηρεσίες υποστήριξης' και υπογράμμισε ότι 'η μελέτη βασίστηκε σε στοιχεία προοπτικής στο μέλλον με λογική καθαρά τεχνοκρατική για τις παρεμβάσεις που αφορούν τον τόπο που μεγάλωσα'.
Απαντήσεις αλλά και απόψεις κατέθεσε ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης, που ήταν παρών μαζί με τους Αντιδημάρχους κ. Γρηγόρη Γκότση και Ζαχαρία Κανελλόπουλο, σχετικά με την αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης, του δρόμου της Ιόνιας Οδού με την παράκαμψη της πόλης και υπογειοποίηση μέρος της, αλλά και τις προτάσεις για τα στέκια νεολαίας, τον πολιτισμό και την διαχείριση του πράσινου και των οικιστικών ζωνών. Μάλιστα ζήτησε από τους νέους να καταθέτουν τις απόψεις τους που πάντα θα αφουγκράζεται ο Δήμος και το Δ.Σ. και ανανέωσε το ραντεβού για μια ημερίδα που θα διεξαχθεί στο μέλλον και με την παρουσία του καθηγητού που επόπτευσε τη μελέτη.
Παρεμβάσεις ουσιαστικές και προτάσεις έκαναν οι Θαν. Σμέρδης και Γιωργ. Θεοδωρόπουλος απο το Σύλλογο αλιέων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη