google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Εκτός ημερησίας στο Δ.Σ. σιδηρόδρομος και έργα ανάδειξης του Λιμανιού

Εκτός ημερησίας στο Δ.Σ. σιδηρόδρομος και έργα ανάδειξης του Λιμανιού

Συνεδρίασε το Δ.Σ. Κυπαρισσίας το οποίο ασχολήθηκε αρχικά με θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης εκκινώντας με την συλλογική συνάντηση φορέων της Μεσσηνίας την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουλίου με τους Δημάρχους του Νομού και την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση για ενωτική διαμαρτυρία κατά της περικοπής δρομολογίων του ΟΣΕ.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης στην αναφορά του για το θέμα αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ότι 'η περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου μπορεί να γίνει ελκυστική με την δρομολόγηση ενός τουριστικού τρένου αντί να απαξιώνεται ο σιδηρόδρομος και θα μπορούσε ένα κομμάτι του δικτύου του να λειτουργήσει ανεξάρτητα προς όφελος των πολιτών και ταξιδιωτών' για να προσθέσει ότι 'το θέμα της υποβάθμισης πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και σίγουρα θα πρέπει να μειώσουμε τις επιπτώσεις από την παραπάνω απόφαση'.
Στην πρόταση του Δημάρχου συμφώνησαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και αποδέχθηκαν με έμφαση την χάραξη ενός κοινού μετώπου ώστε να μην προχωρήσουν οι δρομολογούμενες περικοπές. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο θέμα της μείωσης σε ένα του δρομολογίου μεταξύ Πάτρας, Κυπαρισσίας και Καλαμάτας αλλά και αντίστροφα το οποίο απαξιώνει το σιδηρόδρομο.
Επίσης μετά από το ζήτημα που καταγράφηκε από την ελάσσονα μειοψηφία για τοποθέτηση κεραίας τηλεφωνίας κοντά στο κέντρο της πόλης και ελάχιστα μέτρα από την πλατεία, ομόφωνα το Δ.Σ. τάχθηκε κατά της τοποθέτησης κεραίας τηλεφωνίας. Μάλιστα ο Δήμαρχος της πόλης υπογράμμισε ότι 'σταθερή απόφαση του Δήμου πρέπει να είναι ΟΧΙ στην εγκατάσταση για εκπομπή και λήψη κεραίας κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας στον Πολεοδομικό ιστό της πόλης , ενώ προτάθηκε από το Σώμα να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την λήψη μέτρων άσχετα αν οι εγκαταστάσεις έχουν άδεια ή όχι, ενώ υπήρξαν τοποθετήσεις πολιτών της περιοχής του κέντρου που εναντιώθηκαν στις εργασίες που ξεκίνησαν για τοποθέτηση κεραίας σε οίκημα κοντινό σε αυτούς.

Τέλος ο Δήμαρχος προέβη σε αναφορά για το Πάρκο πάνω από το λιμάνι επισημαίνοντας ότι 'τα πάρκα όπου υπάρχουν θα γίνονται καλύτερα, το δε γλυπτό στο Πάρκο που είναι αποτέλεσμα του σεμιναρίου γλυπτικής που έγινε με μεγάλη επιτυχία το 2006, θα φανεί ολοκληρωμένο μόλις τελειώσουν οι εργασίες. Εκεί προβλέπεται και φύτευση κατάλληλων φυτών που θα αποτελέσουν ένα όμορφο σύνολο. Το έργο με την Αρχαία Ελληνική τριήρη δένει και την αναφορά του Ομήρου στην Κυπαρισσία που συμμετείχε με 13 τριήρεις στην εκστρατεία στην Τροία. Για αυτό το λόγο προβλέπεται να μπει και η αναφορά του Ομήρου στην πόλη αλλά και το απόσπασμα του Κατσαρού που ήταν ήδη τοποθετημένο στο χώρο'.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη