google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Προτάσεις Σαμπαζιώτη για την αντιπυρική προστασία στο Σ.Ν.Ο.

Προτάσεις Σαμπαζιώτη για την αντιπυρική προστασία στο Σ.Ν.Ο.

ΕΚΚΙΝΗΣΕ για τα καλά η αντιπυρική προστασία στους Δήμους μετά την χθεσινή σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου στη Νομαρχία Μεσσηνίας παρουσία των Δημάρχων της περιφέρειάς μας όπου συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας.
Ειδικότερα ο κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την επιτυχή έκβαση της αντπυρικής θωράκισης των Δήμων. Στις δηλώσεις του στο Σ.Ν.Ο. τόνισε αναλύοντας προτάσεις ότι 'με συγκεκριμένες δράσεις μπορούμε να πετύχουμε πολλά και Πρώτον προτείνω να υπάρξει εξοπλισμός με τεχνικά μέσα των Δήμων που δεν έχουν υποστεί ζημιές από τις πυρκαγιές του 2007 οι οποίοι έχουν και τη μεγαλύτερη πυκνότητα βλάστησης, δεύτερον πιστώσεις για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού και τέλος πρόβλεψη εξοπλισμού ανά περιοχή 3-4 Δήμων με ένα μηχάνημα θρυμματισμού φυτικής ύλης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανάγκη καύσης προϊόντων που προέρχονται από τον καθαρισμό των οικοπέδων και χωραφιών στους Δήμους'.

Οι προτάσεις του κ. Δημάρχου είχαν απήχηση και ζητήθηκε να κατατεθούν εγγράφως για τον επόμενο προγραμματισμό Πληροφορηθήκαμε ότι η Τ.Ε.Δ.Κ. Μεσσηνίας σχεδιάζει να κατανείμει σε Δήμους πυροσβεστικά οχήματα που έχει αγοράσει και δεν αποκλείεται ένα από αυτά τα οχήματα να διατεθεί στο Δήμο μας. Τώρα το μόνο που απομένει είναι να διευρυνθεί η ομάδα εθελοντών πυρασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο και όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2761360720.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη