google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πενταήμερο αφιέρωμα στο Κωστή Παλαμά για τα 150 χρόνια απο την γέννησή του

Πενταήμερο αφιέρωμα στο Κωστή Παλαμά για τα 150 χρόνια απο την γέννησή του

ΤΟ ενδιαφέρον των δημοτών και επισκεπτών συγκεντρώνει φέτος το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου, δεδομένου ότι ξεκινά ήδη η οργάνωση του Παζαριού Αντικών και Παλαιών αντικειμένων στο Μεγάλο Καλντερίμι της πόλης, που φέτος θα γίνει με τη συνδιοργάνωση του "Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας" και της Α.Μ.Κ.Ε. "Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας".
Στα πλαίσια του Πολιτιστικού καλοκαιριού 2009, το Σάββατο 11/07 στην κεντρική πλατεία έχουμε τη συναυλία της φιλαρμονικής μας με την φιλαρμονική της Άμφισσας. Το ερχόμενο Σάββατο 18/07 στο λιμάνι μας επιφυλάσσει μια έξοχη θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια "Συμπέθεροι απ΄τα Τίρανα" της Ελληνικής Θεαμάτων.

Η μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση του Ιουλίου ωστόσο αποτελεί το 5ήμερο αφιέρωμα στο μεγάλο μας Ποιητή Κωστή Παλαμά για τον εορτασμό των 150 χρόνων από την γέννησή του. Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα αποτελέσει το Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίας, στο οίκημα που έζησε το 1902, ο Κωστής Παλαμάς όταν διετέλεσε Έπαρχος ο αδερφός του Χρήστος Παλαμάς. Μάλιστα οι επιρροές του ποιητή από την εποχή εκείνη και την ζωή των κατοίκων της Αρκαδιάς ήταν έντονες, δεδομένου ότι εμπνεύστηκε δύο από τα μεγαλύτερα ποιήματά του που άφησαν εποχή όπως 'ο Δωδεκάλογος του Γύφτου' και 'Η ροδιά'. Στο Λαογραφικό Μουσείο θα λειτουργήσει έκθεση έργων Πατρινών καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών.
Το αφιέρωμα ξεκινάει την Κυριακή 12/07 με ομιλία στο προαύλιο του μουσείου από τον βραβευμένο Πανελληνίως συγγραφέα κ. Στάθη Παρασκευόπουλο με θέμα ' Ο Κωστής Παλαμάς και η Κυπαρισσία'.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη