google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αναβίωση Παραδοσιακών Εθίμων στην Παλιά Πόλη

Αναβίωση Παραδοσιακών Εθίμων στην Παλιά Πόλη

Ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, ο ΜΕΣΚ και ο Σύλλογος Γυναικών Κυπαρισσίας «ΓΑΙΑ», διοργάνωσαν από κοινού στην πλατεία της Παλιάς 'Αρκαδιάς' ζωντανεύοντας ένα από τα παλιά έθιμα. Τις «Φουγγαρίες τ’ Αη Γιαννιού του Ριγανά και τον Κλήδονα», απόψε στις 8.30, στην πλατεία της παλιάς «Αρκαδιάς», που διοργάνωναν οι πρόγονοί μας στις ιστορικές Ρούγες μέσα σε ένα κλίμα αναβίωσης τόσο της γιορτής όσο και την τελετή του εθίμου του Κλήδονα με την αναπαράσταση που διεξαγόταν προ πολλών δεκαετιών.
Στην αναβίωση του εθίμου παρών ήταν ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης, ο Δήμαρχος Αυλώνος Γ. Φιλντίσης, οι Αντιδήμαρχοι Γρηγόρης Γκότσης και Τάκης Φωτεινόπουλος, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Κωνσταντέλου, απο την αντιπολίτευση ο κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος ο Σωτ. Μπακούρος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου για τη Προστασία της Ανω Πόλης κ. Θανάσης Κόρδας και πλήθος κόσμου.
O Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που αποδίδει η Δημοτική Αρχή στη διατήρηση των συλλογικών προσπαθειών αλλά και την ενίσχυση του ιστορικού χαρακτήρα της Παλιάς Πόλης μέσα απο δράσεις και αναβίωση εθίμων που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές. Ο Παναγιώτης Αμπατζής απο τους παλιούς Ανωπολίτες προέβη σε καταγραφή των δραστηριοτήτων του Συλλόγου ενώ ακολούθησε ζωντανή παραδοσιακή μουσική και πατροπαράδοτη Ριγανάδα που προσφέρθηκε στους επισκέπτες ετοιμασμένη σε παξιμάδι με την παλιά μοναδική συνταγή.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη