google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Παρουσιάστηκε στη Νομαρχία η μελέτη σκοπιμότητας για Τεχνητούς υφάλους

Παρουσιάστηκε στη Νομαρχία η μελέτη σκοπιμότητας για Τεχνητούς υφάλους

12/5/2009
Σε ευρεία σύσκεψη στη Νομαρχία Μεσσηνίας παρέστη ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης παρουσία του Νομάρχη κ. Δράκου, του αρμόδιου Αντινομάρχη κ. Αναστασόπουλου, του Προισταμένου του Τμήματος Αλιείας, της Διεύθυνσης Τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Νομαρχίας, αλλά και του Καθηγητή κ. Καλλιανιώτη όπου παρουσιάστηκε η μελέτη σκοπιμότητας δημιουργίας τεχνητών υφάλων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Η θέση των τεχνητών υφάλων χωροθετείται σε έκταση κοντά στις εκβολές του Αρκαδικού και του Λιμανιού της Κυπαρισσίας, και ο πηρύνας του καταλαμβάνει 1.000 τ.μ., η δε περιοχή του συνολικά τα 10.000 τ.μ.
Το έργο έχει σκοπό να αυξήσει τα αλιεύματα του Κυπαρισσιακού κόλπου μέχρι και 400%, να δημιουργήσει υποδομές ανάπτυξης καταδυτικού Τουρισμού και να αποτελέσει χώρο Εκπαίδευσης επιστημόνων που ασχολούνται με το θαλάσσιο περιβάλλον. Ο συνολικός προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1,2 εκ. Ευρώ και έχει διάρκεια ολοκλήρωσης τα 7 χρόνια. Μάλιστα τα 2 χρόνια αφορούν στην κατακσκευή του έργου και τα υπόλοιπα 5 την επιστημονική παρακολούθηση και εξαγωγή των απαραίτητων συμπερασμάτων για την τεκμηρίωση της αποτελεσματικότητάς του. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που ουσιαστικά θωρακίζει το θαλάσσιο υδάτινο περιβάλλλον του Κυπαρισσιακού Κόλπου σε μεγάλο εύρος, ενώ αύριο στις 8 το βράδυ η μελέτη θα παρουσιαστεί στην αίθουσα του οικειου Δ.Σ. παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη