google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Παρουσιάζεται η μελέτη για τεχνητό ύφαλο στο Κυπαρισσιακό Κόλπο

Παρουσιάζεται η μελέτη για τεχνητό ύφαλο στο Κυπαρισσιακό Κόλπο

THN ερχόμενη Τετάρτη 13 Μαίου 2009 στις 8 το βράδυ πραγματοποιείται η παρουσίαση της μελέτης σκοπιμότητας για την 'Δημιουργία τεχνητού υφάλου στον Κυπαρισσιακό Κόλπο', θέμα που έχει απασχολήσει και σε συνεδριάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας.
Η παρουσίαση της μελέτης θα διεξαχθεί απο τον Δρ Αργύρη Καλλιανιώτη, διευθυντή του Ινστιτιούτου αλιευτικών ερευνών Καβάλας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού μας συμβουλίου και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Κυπαρισσίας, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, το Σύνδεσμο επαγγελματιών αλιέων Κυπαρισσίας 'Η Αλκυών' και το Σύλλογο ερασιτεχνών αλιέων Κυπαρισσίας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Η πόντιση τεχνητών υφάλων θα συμβάλλουν μεταξύ άλλων στην διατήρηση της θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας ενώ μια μέρα νωρίτερα, την Τρίτη 12 Μαίου, η μελέτη αναμένεται να παρουσιαστεί στην Νομαρχία Μεσσηνίας παρουσία των αρμόδιων εκπροσώπων φορέων και επιτροπών. Η ιδέα υλοποίησης είχε ξεκινήσει από την πλευρά του Δήμου μας σε συνεργασία με τους αλιείς, ώστε να διασφαλιστεί το φυτοπλαγκτόν, να αυξηθεί ο πληθυσμός των αλιευμάτων αλλά και να αποτελέσει ένα εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μια και η συγκεκριμένη δράση αναπτύσσει τον καταδυτικό εναλλακτικό τουρισμό αλλά και το μέλλον του όμορφου λιμανιού της πόλης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη