google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ψηφίστηκε η εφαρμογή της Κυκλοφοριακής Μελέτης στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας

Ψηφίστηκε η εφαρμογή της Κυκλοφοριακής Μελέτης στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ μετά απο μια μαραθώνια συνεδρίαση η εφαρμογή της Κυκλοφοριακής μελέτης στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας, η οποία εκπονήθηκε απο μελετητικό γραφείο καθώς υπερίσχυσε η εισήγηση του Δημάρχου Κυπαρισσίας με 10 ψήφους υπέρ για την συνολική εφαρμογή της , ενώ μετά απο ψηφοφορία τέθηκε το θέμα της μονοδρόμησης ενός κομμματιού της Ελευθερίου Βενιζέλου η οποία τελικά μονοδρομείται μόνο στο τμήμα που επικρατεί έντονος κυκλοφοριακός φόρτος συνολικά με ψήφους 8 υπερ και 7 κατά.
Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Σαμπαζιώτης αναλύοντας το σκεπτικό της εισήγησης εξήγησε ότι 'το θέμα έχει απασχολήσει επιτροπές καθώς τα Ι.Χ. αυξάνονται εκθετικά τα τελευταία χρόνια με βάση και την μορφολογία των δρόμων καθώς η μελέτη λαμβάνει υπόψη τον παράγοντα Ι.Χ. και μάλιστα η μελέτη εφόσον διαπιστωθεί ότι δημιουργεί προβλήματα θα υπάρξουν τροποποιήσεις, εξετάζοντας άμεσα τα κομβικά σημεία της πόλης'. Αποκαλύπτοντας την εφαρμογή της μελέτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι 'όλη η πόλη μονοδορομείται εκτός των 2 βασικών οδικών αξόνων και τα τμήματα που οδηγούν στην Ανω Πόλη και έξοδο της πόλης τα οποία θα έχουν αμφίδρομη κατεύθυνση οπότε η Μελίου απο Ε.Ο. εως Ελ. Βενιζέλου παραμένει διπλής κατεύθυνσης, η Ναυαρίνου προς παραλία διπλής, η Πονηροπούλου διπλής, η Κολοκοτρώνη απο Νοσοκομείο ως Πανηγυρίστρα καθώς και η 28ης Οκτωβρίου και το μικρό τμήμα της Ν. Καλατζάκου απο τον ΟΣΕ παραμένει διπλής'.
Αναφορικά με το θέμα του ΚΤΕΛ εκτίμησε ότι 'πλέον κατεβαίνουν στρίβοντας δεξιά ενώ μονοδρομείται το τμήμα της Ελ. Βενιζέλου απο Μελίου ως Αναστασοπούλου και μπορούμε να δούμε αν απαιτηθούν τροποποιήσεις μετά το καλοκαίρι και θεωρούμε βασικό το ζήτημα αλλαγής νοοτροπίας απο όλους μας για την σωστή κυκλοφοριακή ρύθμιση μέσα στην πόλη'.
Απο την πλευρά του ενδιαφέρον προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Γρηγόρη Γκότση καταλήγοντας ότι 'δεν είμαστε ιεδήμονες και συγκοινωνιολόγοι και θεωρώ ότι το πρόβλημα μποτιλιαρίσματος εντοπίζεται περισσότερο στην Ελ. Βενιζέλου που θέλουμε να είναι έτοιμη και επαρκής για πολίτες και καταστήματα'. Ψήφισε ωστόσο να εφαρμοστεί η μελέτη στο σύνολό της και το Δ.Σ. να διαχειριστεί τα οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν κατά την εφαρμογή της.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Δημοτικής αρχής η Επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της απο τους φορείς της πόλης, ενώ η εφαρμογή της νέας σηματοδότησης θα πραγματοποιηθεί πιθανόν μετά το Πάσχα καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη