google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συγκίνηση στα Αποκαλυπτήρια του Αγάλματος Ελένη Ιωαννίδη

Συγκίνηση στα Αποκαλυπτήρια του Αγάλματος Ελένη Ιωαννίδη

ΤΑ αποκαλυπτήρια της προτομής της ηρωικής Ελληνίδας Μάνας του Έπους του 40 πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το πρωί στο τέρμα της οδού Ιωαννίδη, στην γνωστή κόντρα της πόλης, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Νομού και εκπροσώπων της Βουλής των Ελλήνων αλλά και των Ενόπλεων Δυνάμεων.
Στην συγκινητική ατμόσφαιρα παρών εκτός απο τον Α' Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γεώργιο Σούρλα, ήταν ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ στρατηγός κ Ζάρρας, ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. κ. Καλογερόπουλος, ο Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δράκος, οι βουλευτές κ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Κουσελάς, η πολιτευτής κα Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Αντινομάρχης κ. Σωτ. Παναγιωτόπουλος, οι Δήμαρχοι Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης, Αυλώνος κ. Φιλντίσης, Δωρίου κ. Τάκης, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Θυμάτων Αναπήρων Πολέμου, αλλά και οι απόγνοι της οικογένειας Ιωαννίδη.
Την προσφορά στη Πατρίδα της Ελληνίδας Μητέρας αλλά και όσων θυσιάστηκαν απο την Κυπαρισσία στις μαρτυρικές εκείνες εποχές ανέπτυξε ο κ. Σούρλας ο οποίος θα προτείνει στη Βουλή να καθιερωθεί ως μνήμη Ελληνίδας Μητέρας του Επους του 40 η Ελένη Ιωαννίδη και να καθιερωθεί Πανελλαδικά. Συγκινητικά λόγια απεύθυνε ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Καλογερόπουλος για την αυτοθυσία των Ελλήνων που με ιδιαότερο τρόπο χαρακτηρίζει τους Κυπαρίσσιους, ενώ ο κ. Παύλος Ιωαννίδης ως απόγονος της θρυλικής οικογένειας αναφέρθηκε στο ιστορικό της προσφοράς της Μάνας και των γόνων της που βρέθηκαν κοντά σε δύσκολες στιγμές της Πατρίδας.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης αναφέρθηκε στην προσφορά της οικογένειας Ιωαννίδου στη πόλη αλλά και στις ηρωικές σελίδες που γράφτηκαν εκείνη την εποχή. Με ιδαίτερη συγκίνηση ανέλυσε την πρωτοβουλία του Δήμου αλλά και της προθυμίας της Βουλής των Ελλήνων να συμμετάσχει στο εγχέιρημα με την έμπρακτη χορηγία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.
Συγκινητική ήταν η στιγμή που το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Κυπαρισσίας αποκάλυψε το Αγαλμα που φιλοτεχνήθηκε, αλλά και η τιμητική αποκάλυψη των ηρώων που θυσιάστηκαν το 1941 καθώς η απόγονος μιας οικογένειας που πρσσέφερε στον Αγώνα με δάκρυα στα μάτια παρέλαβε την Σημαία.Tέλος έγιναν τα αποκαλυπτήρια και της μαρμάρινης πλάκας στη μνήμη των γυναικών, Ειρήνης Ντούφα, Νικολέτας Φρούσου, Μαριγώς Λιακοπούλου και Παναγιώτας Καρδίτσα, θύματα των βομβαρδισμών του φασιστικού καθεστώτος της Ιταλίας στις 3 Μαρτίου 1941 στην Κυπαρισσία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη