google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αδελφοποίηση σχολείων Ενιαίου Λυκείου και Λυκείου Ανκό της Γαλλίας

Αδελφοποίηση σχολείων Ενιαίου Λυκείου και Λυκείου Ανκό της Γαλλίας

Ο Δήμος Κυπαρισσίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αετού διέθεσε ένα μικρό πούλμαν για τις ανάγκες φιλοξενίας και υλοποίησης του προγράμματος ανταλαλγών μαθητών απο σχολεία της Ευρώπης που διεξάγεται στην περιοχή μας. Ειδικότερα στο Λύκειο Κυπαρισσίας φιλοξενούνται 19 παιδιά με τους 2 καθηγητές τους προερχόμενα απο το Λύκειο Σάν Βαλερί της περιοχής Ανκό Νορμανδίας στην Βόρεια Γαλλία και μάλιστα στο σχολείο τους διδάσκονται Αρχαία Ελληνικά καθώς τα παιδιά φοιτούν στην αντίστοιχη τάξη Α και Β Λυκείου ενώ στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος μεταξύ άλλων προβλέπεται η Αδελφοποίηση των σχολείων του Ενιαίου Λυκείου Κυπαρισσίας με το Λύκειο Ανκό της Γαλλίας.
Τα παιδιά σύμφωνα με το πρόγραμμα επισκέψεων την Παρασκευή επισκέπτονται την Αρχαία Ολυμπία, το Σάββατο τη Ιθώμη, την Κυριακή την περιοχή της Καλαμάτας και την Δευτέρα τον Μυστρά στην Λακωνία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει υλοποιηθεί ανάλογο πρόγραμμα στην περιοχή μας σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη