google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κυπαρισσία: Ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις, με αναπαράσταση της απελευθέρωσης

Κυπαρισσία: Ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις, με αναπαράσταση της απελευθέρωσης

 


Την Πέμπτη το απόγευμα ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις για την Επανάσταση του 1821 στην Κυπαρισσία, με εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων Κυπαρισσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας & Ολυμπίας για τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε’, υπό το θεματικό τίτλο «Μη λησμονείτε το σχοινί, παιδιά, του Πατριάρχη» στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος».

Χθες στις 11.00 το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον της Άνω Πόλης και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.

Σήμερα στις 4.00 μ.μ. στην Άνω Πόλη θα παρουσιαστεί αναπαράσταση απελευθέρωσης της ιστορικής Αρκαδιάς. Αύριο στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κυπαρισσίας.

Τη Δευτέρα, από νωρίς το πρωί, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κυπαρισσίας και στις 10.00 π.μ. επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας, κ. Χρυσοστόμου μετά του Ιερού Κλήρου.

Μετά τη δοξολογία, εντός του ναού, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Κουμουνζέλη Κωνσταντίνο, διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας. Στη συνέχεια θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο μετά του Ιερού Κλήρου και θα γίνει κατάθεση στεφάνων εντός του ναού, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης και ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας. Στις 11.30 π.μ. στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου θα αρχίσει η παρέλαση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, μαθητών, πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων, μπροστά από τους επισήμους και το λαό της πόλεως.

Με το τέλος της παρέλασης, στην κεντρική πλατεία, θα ακολουθήσουν χοροί από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και του Γενικού Λυκείου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη