google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: Στην χώρα του Μαυρογιαλούρου και Τριφυλία του Γκόρτσου…

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: Στην χώρα του Μαυρογιαλούρου και Τριφυλία του Γκόρτσου…

 BLOGGER


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ 

Ζούμε στη χώρα του Μαυρογιαλούρου γιατί:

@Στη χώρα του Μαυρογιαλούρου μάλλον τίποτα δεν έχει σημασία μπροστά στην τσέπη των εχόντων και κατεχόντων ακόμα και οι νεκροί ενός σιδηροδρομικού δυστυχήματος που οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα, κατηγορία στην οποία με περηφάνεια τονίζουμε ότι δεν ανήκουμε όπως αναφέρουν έγκυροι αρθρογράφοι.

@ΣΕ τούτη τη χώρα και σε αυτό τον τόπο όλα τριγύρω αλλάζουνε μας λένε αλλά τελικά όλο τα ίδια μένουν..

Στη χώρα του Μαυρογιαλούρου σημασία έχει σε ποιανού τα χέρια σκοτώθηκαν οι άμοιροι πολίτες αυτής της χωράς και όχι τα πραγματικά αίτια που όλοι γνωρίζουμε.

Στη χώρα του Μαυρογιαλούρου όταν ξεπουλάς τη δημοσιά περιουσία σε χρεωκοπημένες εταιρίες και χαρίζεις τα σπίτια σε funds το ονομάζεις ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό και νέες θέσεις εργασίας και φουσκώνεις από υπερηφάνεια όταν επιθεωρείς τις λαϊκές αγορές και τα super market ποζάροντας δίπλα σε μακαρόνια.

@Στη χώρα του Μαυρογιαλούρου μπορείς εσύ που κάποτε δήλωνες επαναστάτης και αριστερός να διαγράφεις αμέσως από την λίστα των υποψηφίων βουλευτών κάποιον που τόλμησε να υποδείξει και να ονοματίσει τον εχθρό και δυνάστη του λαού που υποτίθεται ότι θα προστατέψεις.  Προτεραιότητα είναι να στείλεις το μήνυμα στην αστική τάξη ότι δεν θα είναι αλλιώς τη δεύτερη φορά.

Στην χώρα του Μαυρογιαλούρου δεν χρειάζεται να συζητηθούν τα ζητήματα. Αν είσαι κομματάρχης και νιώσεις ότι κάποιος ξεφεύγει εκτός γραμμής του τραβάς μια διαγραφή ας είναι και από την εξοχή και το κολύμπι σου.

ΤΑ ΤΕΜΠΗ, ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΧΙΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ

@Στην μπανανία χώρα του Μαυρογιαλούρου, μετά τα Τέμπη για τα οποία θρηνείς τα θύματα (θύματα του νεοφιλελευθερισμού - αυτό αποτελεί το βασικό συμπέρασμα των κινητοποιήσεων), περνάς στα μουλωχτά νομοσχέδια για την ιδιωτικοποίηση του νερού 2 μέρες μετά και 5 μέρες μετά ιδιωτικοποιείς το μοναδικό κρατικό παιδικό ογκολογικό νοσοκομείο που υπάρχει.

@Θα διερωτηθείτε τώρα, δικαιολογημένα, είναι τόσο διαφορετικά τα πράγματα στην πολιτισμένη Ευρώπη από ότι στη δική μας χώρα του Μαυρογιαλούρου; Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι. Το σκάνδαλο Καϊλή, τα Panama Papers, Pandora Papers, η λίστα Λαγκάρντ δείχνουν ότι η ουσία της δικής μας χώρας δεν είναι διαφορετική από αυτή των πιο πολιτισμένων γειτόνων μας.

@Η διαφορά τους με την χώρα του Μαυρογιαλούρου είναι ότι εδώ τα πράγματα είναι πιο χοντροκομμένα, ξετσίπωτα. Η διαφορά έγκειται στο ότι δεν θα τολμούσαν σε μια Βρετανία ή Γερμανία για παράδειγμα να βγαίνουν με τόση αλαζονεία να επιμερίζουν ευθύνες και να λεν ότι μπορεί στα χέρια μας να έγινε αυτό το έγκλημα αλλά στους άλλους έγιναν χειρότερα.

@Στην χώρα του Μαυρογιαλούρου η Μεσσηνία μένει πίσω χωρίς νέους δρόμους και σιδηρόδρομο, η Τριφυλία δε να θυμίζει τριτοκοσμική επαρχία ξεχασμένη από το άρωμα της εξουσίας…

Κάτι αλλάζει ξανά στη χώρα του Μαυρογιαλούρου όπου ξαφνικά και η νέα γενιά γίνεται μέρος αυτού που εξελίσσεται. Δείχνοντας κατανόηση των ζητημάτων πιο βαθιά από ότι και οι πιο αισιόδοξοι από εμάς υπολόγιζαν.

@ΓΙΑ την Τριφυλία μας το άρθρο παραμένει επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων καθώς πλέον δεν έχει υλοποιηθεί κανένα έργο τα τελευταία 4 χρόνια με πολλές απουσίες και ηχηρές παγερές ανακοινώσεις που περιλαμβάνονται μόνο στα Δελτία Τύπου...Δυστυχώς δεν θα απαλλαγούμε από τις πρακτικές του παρελθόντος που οδήγησε σε μια...εγκατάλειψη του τόπου μας; Ι.ΜΠ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη