google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ξανά χωρίς απαρτία και με κόντρεςτο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Ξανά χωρίς απαρτία και με κόντρεςτο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

 


Χωρίς απαρτία ήταν την Παρασκευή το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, που κύριο θέμα συζήτησης είχε την εκ νέου πρόταση του τεχνικού προγράμματος, Δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη ήταν παρόντες μόλις 11 σύμβουλοι από τους 27.

Ενώ σε ότι αφορά το τεχνικό πρόγραμμα έρχεται εκ νέου προς συζήτηση, καθώς η προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το τεχνικό πρόγραμμα, όπου είχε υπερψηφιστεί η εναλλακτική πρόταση των αντιπολιτεύσεων, ακυρώθηκε κατά τον έλεγχο νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς δεν είχε συμπεριληφθεί ο κωδικός για συμμετοχή του Δήμου με ίδιους πόρους στο έργο ανάπλασης της πλατείας Γαργαλιάνων. Πάντως όπως ειπώθηκε προχθές αν και πάλι από την αντιπολίτευση είχε κατατεθεί εναλλακτική πρόταση, οι σύμβουλοι των αντιπολιτεύσεων, πλην του Σαράντου Κουκούμη απουσίαζαν.
Ωστόσο στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν – καθώς είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου, οι οποίοι εξέθεσαν τη σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες οι οποίες ακόμη δεν έχουν λυθεί.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης καταλόγισε ευθύνες στην αντιπολίτευση τονίζοντας πως με την συγκεκριμένη τακτική τους, να απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις, αλλά και με τις διαφωνίες, προσπαθούν να βάζουν εμπόδια στη Δημοτική Αρχή, Βλέπουν είπε ότι κάτι αλλάζει και αυτό δεν το θέλουν γιατί αυτοί δεν έκαναν τίποτα. Δεν βάζουν είπε εμπόδια στο Δήμαρχο αλλά στον τόπο τους.
Ενώ σε ότι αφορά τα σχολεία επισήμανε πως ξεκίνησε με αναθέσεις να λυθούν οι εκκρεμότητες στα σχολεία, ωστόσο και εκεί υπήρχαν καταγγελίες από την αντιπολίτευση και στο τεχνικό πρόγραμμα έχουν συγκεντρώσει όλα τα ποσά σε ένα κωδικό για να γίνουν έργα με διαγωνισμό το οποίο είναι χρονοβόρο.
Από τους παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους ο Σαράντος Κουκούμης καταλόγισε στο Δήμαρχο ότι κάνει μια προεκλογική ομιλία και για ότι δεν έχει γίνει στα σχολεία ότι φταίει η αντιπολίτευση. Είναι ψευτοδίλημμα είπε να καλούνται οι Σύλλογοι να πάρουν θέση για το ποιος φταίει που δεν έγιναν έργα στα σχολεία. Ούτε είπε πρέπει να διχάζουμε τον κόσμο. Ούτε είπε μπορεί να γίνονται αναθέσεις χωρίς συμβάσεις χωρίς στοιχειώδη διαφάνεια.
Στην συνέχεια εκπρόσωποι Συλλόγων ανέφεραν σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες τα οποία δεν έχουν λυθεί αν και έχουν αναφερθεί πολλές φορές. Ενώ από αρκετές σχολιάστηκε αρνητικά η απουσία των συμβούλων της αντιπολίτευσης, αφού έτσι δεν διευκολύνουν την επίλυση των προβλημάτων.       ΠΗΓΗ Κ.Μπ
.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη