google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Φουλάρουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Τριφυλια και Μεσσηνία

Φουλάρουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Τριφυλια και Μεσσηνία

 


Κρίσιμη είναι η αποψινή συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στου Χανδρινού, όπου οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού θα αποφασίσουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους την επόμενη εβδομάδα, πάντα σε συντονισμό με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων.

Χθες, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο μπλόκο που έχει στηθεί στο σταθμό του ΟΣΕ Μεσσήνης, ανέφεραν ότι τα αιτήματά τους είναι «επιβίωσης για το μικρομεσαίο αγρότη». Όπως παρατήρησε ο Σπύρος Νικολόπουλος, γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης, ζητούν χαμηλό κόστος παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, αγροτικό ρεύμα στα 0,7 την κιλοβατώρα, επιδότηση στις τιμές λιπασμάτων και αγροεφοδίων, όπως και κατάργηση του ΦΠΑ, κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα, καθώς και αναπλήρωση του εισοδήματος σε προϊόντα που «έχουν χτυπηθεί» είτε από αγορά είτε από ασθένειες, όπως στην κορινθιακή σταφίδα και στην ελιά με το γλοιοσπόριο. Τέλος, αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Πέραν των παραπάνω αιτημάτων κάλεσαν όλους τους αγρότες να συσπειρωθούν στους αγροτικούς συλλόγους, καθώς και στους άλλους συλλόγους του νομού να βρεθούν στην αποψινή συνεδρίαση στου Χανδρινού.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι αύριο στο μπλόκο της Μεσσήνης θα πραγματοποιηθεί «γλέντι» για την ενίσχυση των κινητοποιήσεων, αλλά και την ενημέρωση των αγροτών.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού, Κώστας Αποστολόπουλος, κάλεσε τους αγρότες, αλλά και τους συλλόγους του νομού, να συμμετέχουν στην αποψινή σύσκεψη που θα ξεκινήσει στις 7.00, προκειμένου να δυναμώσει ο αγώνας τους.

Πρόσθεσε δε, ότι τα αιτήματά τους έχουν γίνει γνωστά στην Περιφέρεια, στο υπουργείο, αλλά και σε άλλους αρμοδίους, περιμένοντας λύσεις, που όμως μέχρι τώρα δεν έχουν δοθεί, έτσι οι αγρότες αναγκάζονται να βγούν στο δρόμο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη