google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σαράντος:"O κ. Δήμαρχος και οι της διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Τ επικαλούνται τη νομιμότητα όταν οι ίδιοι την παραβιάζουν "

Σαράντος:"O κ. Δήμαρχος και οι της διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Τ επικαλούνται τη νομιμότητα όταν οι ίδιοι την παραβιάζουν "

 

Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος της Τριφυλίας κ. Λεβεντάκης Γ. έπιασε «τον ταύρο από τα κέρατα» και στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τη διοικητική τους ανεπάρκεια και τις δικές τους ευθύνες για τα τεράστια προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στη Δ.Ε.Υ.Α. Τριφυλίας, κατακεραυνώνει, μέσω του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε στις 13/10/2022, υπαλλήλους της Δ.Ε.Υ.Α.Τ., τους χρεώνει για όλα τα κακώς κείμενα στην υπηρεσία και κατά την προσφιλή του μέθοδο τους απειλεί με πειθαρχικές διώξεις και προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Μεταξύ άλλων τους κατηγορεί ότι δεν αναγνωρίζουν και δεν συνεργάζονται με τη νέα αναπληρώτρια διευθύντρια και ως εκ τούτου δημιουργούνται πολλά προβλήματα και γεννιούνται πολλά ερωτηματικά.
Όμως ο κ. Δήμαρχος και οι της διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. αγνοούν ότι το καλό κλίμα και η συνεργασία μεταξύ διοίκησης και υπαλλήλων διασφαλίζονται κι εμπεδώνονται κυρίως από τη συμπεριφορά της διοίκησης έναντι των υπαλλήλων, σεβόμενοι την προσωπικότητα τους και την υπηρεσιακή τους ευθύνη έναντι της νομιμότητας και του δημοσίου συμφέροντος κι όχι με απειλές, ύβρεις, αυταρχική συμπεριφορά και κλήση σε πειθαρχικά και μάλιστα με ανάρτηση προσωπικών δεδομένων κατά παράβαση του νόμου.
Επικαλούνται τη νομιμότητα όταν οι ίδιοι την παραβιάζουν κατάφωρα, γιατί αντί να εφαρμόσουν προγενέστερη απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. για πρόσληψη Γενικού Διευθυντή, η οποία είχε εγκριθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών, τοποθέτησαν νεοδιόριστη αναπληρώτρια διευθύντρια κατά παράβαση του άρθρου 40 του Ν.3528/2007, σύμφωνα με τον οποίο τα δύο πρώτα έτη που διανύονται στον εισαγωγικό βαθμό όλων των κατηγοριών (υπαλλήλων) αποτελούν δοκιμαστική υπηρεσία, επομένως δεν μπορεί να μπει στον πίνακα κρίσης για κατάληψη διευθυντικής θέσης.
Να από πού ξεκινά η διατάραξη του ομαλού κλίματος λειτουργίας της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. και η έλλειψη καλής συνεργασίας μεταξύ διοίκησης και υπαλλήλων που κάποιοι θέλουν να την ταυτίσουν με την υποταγή και πολλές φορές σε παράνομες ή παράτυπες εντολές.
Αν κάποιοι –κατά τα καταγγελλόμενα του κ. Δημάρχου- χρησιμοποιούν τη Δ.Ε.Υ.Α.Τ. ως μικρομάγαζο για την εξυπηρέτηση των πολιτικών τους σκοπιμοτήτων, σίγουρα αυτοί δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά οι διοικήσεις –προηγούμενες και σημερινές- κι αν θέλει να το διαπιστώσει ας ψάξει σε αποφάσεις προγενέστερων ετών για να δει ποιοι και πως χρησιμοποιούσαν τη Δ.Ε.Υ.Α.Τ. ως πελατειακό – ρουσφετολογικό παραμάγαζο με διαγραφές χιλιάδων ευρώ λογαριασμών ύδρευσης με τη νομιμοφανή αιτιολογία «διαρροή εκτός ρολογιού».
Πράγματι «ο συνδικαλισμός είναι ένας θεσμός που σκοπό έχει να προασπίζει τα δικαιώματα των υπαλλήλων από τις αυθαιρεσίες της διοίκησης» κι αυτό πράττουν όσοι υπάλληλοι αντιστέκονται στις δικές σας αυθαιρεσίες και εσείς απαντάτε με απειλές και πειθαρχικές διώξεις.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει τώρα τις πειθαρχικές διώξεις κατά υπαλλήλων και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. αν δεν είναι υποκριτική η θέση της για την συνδικαλιστική δράση.
Να προκηρύξει τώρα τη θέση πρόσληψης Γενικού Διευθυντή.
Καλούμε τους φορείς και το λαό της Τριφυλίας να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων που διώκονται και να απαιτήσουν μια Δ.Ε.Υ.Α.Τ. πλήρως στελεχωμένη από μόνιμο τεχνικοϋπαλληλικό προσωπικό κι εξοπλισμό ώστε να παρέχει στον λαό της Τριφυλίας φτηνό, υγιεινό πόσιμο νερό με επάρκεια ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες μέσα από κατάλληλα δίκτυα ύδρευσης, καθαρές δεξαμενές κι επισκευασμένα αντλιοστάσια, για να γίνει πραγματικά το νερό κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπορευματοποιημένο προϊόν.
Κυπαρισσία, 16 Οκτωβρίου 2022
Κουκούμης Σαράντος
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας

Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη