google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ από την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ από την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

 


Πλήθος ερωτημάτων από τις παρατάξεις των αντιπολιτεύσεων, αλλά και συνεδρίαση με δύο προέδρους έχει η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας.
Ζητήματα καθημερινότητας και λειτουργίας του Δήμου έθιξαν αρκετοί σύμβουλοι, τα απόνερα της συναυλίας στην Κυπαρισσία σχολιάστηκαν, όπως και η μη παρουσία εκπροσώπου του Δήμου κατά την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς.
Ωστόσο είχαμε και το πρωτότυπο να διακόπτει τη συνεδρίαση ο πρόεδρος και αυτή να συνεχίζεται με τον αντιπρόεδρο με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του Συμβουλίου. Αυτό έγινε όταν ο πρόεδρος Χαράλαμπος Αυρηλιώνης διέκοψε τη συνεδρίαση για δεύτερη φορά μετά από μια στιγμή έντασης. Οι περισσότεροι σύμβουλοι διαφώνησαν με αυτή την πρακτική του προέδρου και πρότειναν στον αντιπρόεδρο Χαράλαμπο Καναλουπίτη να ανέβει στην έδρα και να συνεχίσει τη συνεδρίαση , όπως και έγινε. Μάλιστα σε αυτό συμφώνησε και ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος, ο οποίος ήδη με παρέμβαση του μετά την πρώτη διακοπή είχε ζητήσει από τον πρόεδρο να είναι πιο φειδωλός στις διακοπές και αυτές να γίνονται αφού διαβουλεύεται με το προεδρείο. Ενώ η συνεδρίαση συνεχίστηκε με το αντιπρόεδρο αποχώρησαν οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης, ενώ κατά την επιστροφή τους , υπήρξε μικρή ένταση μεταξύ του αντιδημάρχου Αντώνη Βλάχου και του Χαράλαμπου Καναλουπίτη. Να σημειώσουμε δε ότι μετά την πρώτη διακοπή είχε ακολουθήσει ένταση μεταξύ του προέδρου Χαράλαμπου Αυρηλιώνη και του Δημήτρη Δριμή με εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς χαμηλού επιπέδου.
Στην πληθώρα ερωτημάτων που τέθηκαν ο Γιάννης Μερκούρης ρώτησε πόσα έργα είναι ασυμβασιοποιήτα γιατί ακούγονται διάφορα έργα είπε όπως η μάντρα του γηπέδου κ.α.. Αυτά τα έργα είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος έχουν γίνει με αυτεπιστασία δεν είναι αναθέσεις και όταν επέμεινε ο κ. Μερκούρης, απάντησε πως δεν υπάρχουν.
Επίσης ο κ. Μερκούρης τόνισε ότι ακούγεται πως η ΔΕΥΑΤ οφείλει 250.000 ευρώ σε εργολάβο τεχνικό και 100.000 σε κατάστημα στα Φιλιατρά που παίρνει υλικά. Απαντώντας ο πρόεδρος του Συμβουλίου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χαράλαμπος Αυρηλιώνης σημείωσε πως όλα γίνονται με συμβάσεις κανονικά.
Η Χάιδω Παναγιωτοπούλου στάθηκε στο θέμα του καθαρισμού των παραλιών και ειδικά στο τμήμα βόρεια του λιμανιού, οι εκεί επιχειρήσεις είπε αφού είδαν ότι ο Δήμος δεν κάνει τίποτα καθάρισαν τα φύκια με δικά τους μέσα (πληρώνοντας). Έχουν υποστεί οικονομική ζημιά ανέφερε και έχουν ακυρώσεις εξαιτίας της αμέλειας του Δήμου να ανταποκριθεί. Κάνουν έκκληση είπε τουλάχιστον να μεταφέρει ο Δήμος τους σωρούς που έχουν συγκεντρωθεί. Ο Δήμος αρνείται συμπλήρωσε και θέλουν να ξέρουν το λόγο. Eπίσης ούτε τα χόρτα έχουν κόψει στο δρόμο ούτε καθαρίζουν συχνά.
Απαντώντας ο κ. Βλάχος τόνισε πως αν είχε ψηφιστεί έγκαιρα ο προϋπολογισμός θα προλάβαιναν να είχαν κάνει καθαρισμούς , εσείς είπε δεν το ψηφίζατε. Επίσης σημείωσε πως έχει αλλάξει ο νόμος για τον καθαρισμό των παραλιών , αλλά και ο Δήμος δεν έχει μηχάνημα για να τα φορτώσει.
Επανερχόμενη η κ. Παναγιωτόπουλου επισήμανε πως δεν είναι θέμα νόμου , αλλά υπάρχουν δικοί σας υποκειμενικοί λόγοι που αρνείστε και αυτό ο Δήμος θα το πληρώσει.
Παρεμβαίνοντας και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας σημείωσε πως τα χορτάρια έχουν κοπεί εδώ και 15 μέρες.
Τι γίνεται με το τρακτέρ που πήρε ο Δήμος και δεν χρησιμοποιείται αναρωτήθηκε ο Παναγιώτης Τσαφαράς , καθώς υπάρχουν δρόμοι που έχουν κλείσει από χορτάρια , όπως και με τα μπάζα που έχουν απομείνει στην ανατολική πλευρά της πλατείας.
Για το τρακτέρ ο κ. Βλάχος σημείωσε ότι κατέβηκαν από την ίδια την εταιρεία να εκπαιδεύσουν ένα υπάλληλο αλλά αυτός δυστυχώς έπαθε ατύχημα και τώρα προσπαθούν να βρουν άλλον που να είναι κατάλληλος επισημαίνοντας ότι έχει χαρακτηριστεί ως μηχάνημα έργου και όχι ως τρακτέρ. Παρεμβαίνοντας ο κ. Μπακούρος σημείωσε ότι έχει και βλάβη. Με τον κ. Βλάχο να επισημαίνει ότι έχει αποκατασταθεί.
Ο Δημήτρης Δριμής σημείωσε ότι είναι θλιβερή η εικόνα του Δημάρχου 3 παρά να καταφέρεται κατά της Ελληνικής Αστυνομίας και της πολιτικής ηγεσίας, να απαξιώνει έτσι την Αστυνομία. Ενώ είπε είναι απαράδεκτο να κρύβεται από την αυτόφωρη διαδικασία. Καταδίκασε τη τροπολογία Βορίδη με την οποία φιμώνονται είπε οι αντιπολιτεύσεις και ο λόγος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αναρωτήθηκε τι γίνεται με την προμήθεια ηλεκτρολογικού , ποιος το παρέλαβε καθώς μαθαίνει ότι πρόεδροι ζητάνε υλικά και τους λένε δεν έχουν. Όπως και για το ακριβό σέρβις 47.500 ευρώ σε απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου 40 ετών.
Για την αποχέτευση των Γαργαλιάνων είπε ότι ένα χρόνο τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Ενώ για την Ιόνια Οδό επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή που δεν έχει προωθήσει το ψήφισμα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Σωτήρης Μπακούρος τόνισε πως συμφωνεί με την κ. Παναγιωτόπουλου ότι ο Δήμος είναι ενιαίος και πρέπει να καθαρίζονται όλες οι παραλίες και δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε τους επαγγελματίες κατά το δοκούν.
Αναφέρθηκε στο ζήτημα επιλογής νέας αναπληρώτριας διευθύντριας στη ΔΕΥΑΤ, καθώς νωρίτερα το είχε θίξει ο κ. Μερκούρης, σημειώνοντας πως έχει πολλά προσόντα στο βιογραφικό της για αυτό και επιλέγεται.
Για το τρακτέρ πολυμηχάνημα τόνισε πως δυστυχώς κατά τη διάρκεια επίδειξης έγινε λάθος και έπαθε ζημιά , μάλιστα είπε ότι θα έπρεπε να γίνει ΕΔΕ για αυτό. Ευελπιστούμε τόνισε σε λίγες ημέρες να είναι έτοιμο.
Για το θέμα του δημάρχου και τη συναυλία τόνισε πως δόθηκε μεγάλη έκταση και πως μετά από 50 καταγγελίες το κακό ήταν ότι δεν ήρθε ο αρμόδιος αξιωματικός να ενημερώσει το δήμαρχο. Συμπληρώνοντας πως ο δήμαρχος αυτά που είπε είναι αυτά που ακούμε χαμηλόφωνα στα χωριά , τα είπε φωναχτά. Ενώ συμπλήρωσε πως δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αυτόφωρο για το Δήμαρχο.
Για την τροπολογία Βορίδη είπε ότι πάμε σε φίμωση των παρατάξεων. Ενώ για το θέμα του δρόμου την σύσκεψη στο Μαξίμου τη χαρακτήρισε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε , πρέπει τόνισε διαρκώς να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε.
Ο Σαράντος Κουκούμης μίλησε για εικόνα διάλυσης του Δημοτικού Συμβουλίου. Σημείωσε επίσης ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και τουρισμό με τους περισσότερους δρόμους ακαθάριστους. Κατέθεσε ψήφισμα για το θέμα της περιουσίας του Νοσοκομείου και τα άλλα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτό. Eπίσης αναφέρθηκε και στο τροχαίο ατύχημα που είχε εργαζόμενος του Δήμου απογευματινές ώρες και την καταγγελία που έκανε ο αδερφός του ότι του είχε ανατεθεί δουλεία από το Δήμο και τώρα ο Δήμος δεν αναλαμβάνει να τον στηρίξει. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Ασημακόπουλος επισήμανε ότι εκείνη την ημέρα δούλευε πρωί. Με τον κ. Κουκούμη να αναρωτιέται αν με δική του πρωτοβουλία πήγε το απόγευμα στη δουλεία να φτιάξει το μηχάνημα του Δήμου ή με εντολή; Πάντως όπως ανέφερε και ο κ. Μπακούρος και ο κ. Ασημακόπουλος ήδη γίνεται έρευνα από την επιθεώρηση εργασίας.
Από εκεί και πέρα ο Γιάννης Μερκούρης είπε ότι είναι απαράδεκτο να έρχεται η υπουργός Πολιτισμού και να μην είναι κανένας από το Δήμο. Απαντώντας ο κ. Μπακούρος τόνισε πως ο Δήμαρχος δεν είχε ενημερωθεί και αυτό είναι ολίσθημα της Περιφέρειας και της κ. Μενδώνη.
Για σκουπίδια που βρίσκονται στον όρχο οχημάτων στους Γαργαλιάνους αλλά και για το κόστος της συναυλίας Κοντολάζου σε Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους αναφέρθηκε ο Γιάννης Κατσούλας , όπως και για τα φύκια στην παραλία Βρωμονερίου.  Κ.Μπ. eleftheriaonline

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη