google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ Δ.Ε.Υ.Α ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ Δ.Ε.Υ.Α ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 


Μια σειρά μέτρων επιδότησης και ενίσχυσης της λειτουργίας τους προτείνουν οι ΔΕΥΑ της χώρας, ενώ προειδοποιούν με κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν εισακουστούν, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητά τους, λόγω των υπέρογκων λογαριασμών ρεύματος και τους αυξημένου ενεργειακού κόστους ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2021. Η Ένωση των ΔΕΥΑ- μέλος της οποίας είναι και η ΔΕΥΑΚ του Δήμου Καλαμάτας- εξέδωσε ανακοίνωση προτείνοντας σε δραματικούς τόνους, στην Κυβέρνηση, μέτρα επιδότησης ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία και “να μην στερηθούν οι πολίτες της περιφέρειας της χώρας μας το ποιοτικό και ασφαλές νερό που απολαμβάνουν σήμερα”.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. επισημαίνει ότι οι Δ.Ε.Υ.Α. εξακολουθούν να απουσιάζουν από τον δημόσιο διάλογο παρότι η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ως θεσμικός συνομιλητής της Πολιτείας πρώτη και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 2021 ανέδειξε το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α., ενημερώνοντας όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και αναπτύσσοντας ρεαλιστικές, δίκαιες και βιώσιμες προτάσεις για τη διαχείριση και αντιμετώπισή του.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ https://kyparissialive.blogspot.com/2022/03/blog-post_57.html

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη