google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ: Ο ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ

ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ: Ο ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ

 



    Παναγιώτη  Αντωνόπουλου

 

              Χρόνια τώρα ο ποιητής της πόλης ζούσε εξόριστος  σε μια σπηλιά, με  τα άγρια θηρία και τα δηλητηριώδη φίδια. Κι αυτό γιατί το νοσηρό της Πνεύμα τον είχε διώξει, αρνούμενο να δεχτεί τους στοχαστικούς ιάμβους του και τις συναισθηματικές ελεγείες του. Πικραμένος κι αυτός αυτοεξορίστηκε. Ώσπου όμως να συγκατοικήσει με τους άγριους συντρόφους του, διέκοψε τις δημόσιες εμφανίσεις του, και απομονώθηκε οίκοθεν. Εκεί περιορισμένα αφουγκραζόταν το σφυγμό τής πόλης και συνέχιζε να γράφει τους στίχους του. Στίχους γλυκούς και ερωτικούς αλλά και σκληρούς σαν μάρμαρο και διαπεραστικούς σαν την εγγλέζικη ομίχλη.

           Βρήκε τρόπο και τους διοχέτευε κι αυτό εξόργισε τους άρχοντες και τους διεφθαρμένους μιας έκλυτης ζωής. Και πήραν την απόφαση, να τον εξοντώσουν. Να πάψει να φωτίζει με το φως των στίχων του το σκότος των ανομιών τους. Κι έστειλαν τους δημίους τους και τον βασάνισαν με κυνισμό και μίσος. Κι αφού τον έδεσαν, και τον προπηλάκισαν, του έκαψαν τα βιβλία του. Ύστερα τον διέταξαν να δει μια ζωγραφιά ανεξίτηλη στο χρόνο, μια ζωγραφιά που έπλεε στο μαύρος έρεβος και  σε όρνια που φτεροκοπούσαν.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ https://kyparissialive.blogspot.com/2022/01/toy.html

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη