google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ DRONES ΚΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ...

ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ DRONES ΚΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ...

  


Η κακοκαιρία "Μπάλλος" ανέδειξε την "αδυναμία" επαλήθευσης των μοντέλων πρόβλεψης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε… πραγματικό χρόνο.

Τα Συστήματα Έγκαιρης Προειδοποίησης (Early Warning Systems) έρχονται για να προλάβουν νέες φυσικές καταστροφές με προβλέψεις καιρού σε παρόντα χρόνο (now casting weather).
Με drone, ραντάρ με λογισμικό της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, συλλογή δορυφορικών δεδομένων, ανιχνευτές και μετρητές σε ρέματα και λεκάνες απορροής, θα "προβλέπει" τα επικίνδυνα φαινόμενα η Πολιτική Προστασία, που μέσα στην επόμενη πενταετία θα ενισχύσει τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό πρόληψης. Όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώνονται, θα καταλήγουν στο νέο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων, το οποίο θα εποπτεύει και θα συντονίζει τις απαιτούμενες ενέργειες.
Εναέρια απεικόνιση των ρεμάτων που χρειάζονται καθαρισμό, ειδικά συστήματα μέτρησης της στάθμης του νερού σε λεκάνες απορροής, ραντάρ –"μετεωρολογικοί σταθμοί" σε περιοχές κλειδιά, με την τεχνογνωσία της ΕΜΥ. Τα παραπάνω ολοκληρωμένα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, χρησιμοποιούνται ήδη σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες για την πρόβλεψη επικίνδυνων φαινομένων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και αναμένεται σταδιακά από τον φετινό χειμώνα να ενταχθούν στη "φαρέτρα" της Πολιτικής Προστασίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη