google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΥΨΗΛΟ ποσοστό χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στην Ελλάδα

ΥΨΗΛΟ ποσοστό χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στην Ελλάδα

  


Το κρίσιμο ζήτημα του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των γυναικών στην Ελλάδα φέρνει στο προσκήνιο η έρευνα «Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός των Γυναικών στην Ελλάδα» που πραγματοποίησαν το Women on Top και η αθηΝΕΑ με την υποστήριξη της Παπαστράτος.

Εξαιρετικά χαμηλό αποδεικνύεται ότι είναι, και στα δυο φύλα, το ποσοστό χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στην Ελλάδα, με το 43% μόλις να θεωρείται οικονομικά εγγράμματο. O συγκεκριμένος όρος αφορά το σύνολο όσων γνωρίζουμε και αισθανόμαστε για τα χρήματα, καθώς και το πώς αντιδρούμε στην πράξη όταν καλούμαστε να τα συγκεντρώσουμε, να τα ξοδέψουμε, να τα επενδύσουμε και, γενικά, να τα διαχειριστούμε.
Όμως, οι γυναίκες κάτω των 24 και αυτές άνω των 55 ετών είναι εκείνες που φαίνεται ότι έχουν τις λιγότερες σχετικές γνώσεις και αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Και αυτό παρότι οι γυναίκες στο σύνολό τους χρειάζονται περισσότερο τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό, γιατί ζουν περισσότερο, δουλεύουν λιγότερο, αμοίβονται λιγότερο συγκριτικά με τους άνδρες και μεγαλώνουν συχνότερα μόνες τους παιδιά, άρα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη