google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΕΤΑΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΠΕΤΑΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 




Τα μισά από αυτά τα τρόφιμα θα μπορούσαν με ασφάλεια να καταναλωθούν. Ο οικιακός τομέας είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη σπατάλη τροφίμων, αφού η συμβολή του στο φαινόμενο υπερβαίνει το 50%.

Πάνω από 1 εκατομμύριο τόνους τροφίμων πετούν κάθε χρόνο τα νοικοκυριά στην Ελλάδα, ενώ τα μισά από αυτά τα τρόφιμα θα μπορούσαν με ασφάλεια να καταναλωθούν και να καταλήξουν στο στομάχι μας και ό
χι στα σκουπίδια. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει μεταξύ άλλων η 18μηνο έρευνα που διενήργησε η ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ σε συνεργασία με το WWF Ελλάς προχωρά σε σειρά δράσεων για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων τόσο στην ίδια την επιχείρηση όσο και στα νοικοκυριά. Άλλωστε ο οικιακός τομέας είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη σπατάλη τροφίμων, αφού η συμβολή του στο φαινόμενο υπερβαίνει το 50%.
Κάθε πολίτης στην Ελλάδα, μικρός ή μεγάλος, πετά κάθε χρόνο 98,2 κιλά τροφίμων από το νοικοκυριό του. Για μια τετραμελή οικογένεια, η σπατάλη ανέρχεται στα 392,8 κιλά τροφίμων ετησίως. Από αυτές τις ποσότητες, σχεδόν οι μισές θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί δηλαδή να καταναλωθούν και να μην πεταχτούν στα σκουπίδια.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη