google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟ

  



Σε δύο φάσεις θα εφαρμοστεί ο νέος εργασιακός νόμος του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη. Μια σειρά διατάξεων, όπως η ατομική διευθέτηση εργασίας, η αύξηση υπερωριών, το προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας, έχουν αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στο “Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως”, δηλαδή από τη 19η Ιουνίου.

Άλλες, όμως, διατάξεις, όπως η εξίσωση αποζημιώσεων απόλυσης και η υποχρέωση εγγραφής των συνδικάτων στο Συνδικαλιστικό Μητρώο, θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Πιο αναλυτικά, με κριτήριο τον χρόνο εφαρμογής, οι σημαντικότερες διατάξεις του νέου εργασιακού, σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι έως τώρα τρεις υπουργικές εγκύκλιοι και αποφάσεις, θα εφαρμοστούν ως εξής:

Τι ισχύει από τη 19η Ιουνίου 2021

– Ατομική διευθέτηση εργασίας

Στο πλαίσιο διευθέτησης του χρόνου εργασίας, παρέχεται η δυνατότητα υιοθέτησης συστήματος 4ήμερης πλήρους απασχόλησης διάρκειας 40 ωρών εβδομαδιαίως και 10 ωρών ημερησίως. Το συγκεκριμένο σύστημα διευθέτησης του χρόνου εργασίας μπορεί να εφαρμόζεται είτε σε μια χρονική περίοδο αναφοράς 6 μηνών εντός ενός ημερολογιακού έτους είτε σε μια χρονική περίοδο αναφοράς ενός ημερολογιακού έτους. Κατά την εφαρμογή του συστήματος αυτού δεν είναι επιτρεπτή η απασχόληση πέραν των 10 ωρών ημερησίως και των 40 ωρών εβδομαδιαίως που κατανέμεται σε 4ήμερη βάση.

ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ https://kyparissialive.blogspot.com/2021/09/blog-post_218.html

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη