google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ ΣΤΑ ΑΣΤΡΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ ΣΤΑ ΑΣΤΡΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ


 Ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών η προσέλευση του κοινού στην ομιλία του Κανάρη Τσίγκανου, Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Φυσικής στον Τομέα Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Μηχανικής, με θέμα: «Ένα γαλάζιο πετραδάκι μέσα σε ένα εκπληκτικό Σύμπαν». Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών κι έγινε στα Φιλιατρά, την Κυριακή 1 Αυγούστου στο Πάρκο Βλαχέρνας. Άνθρωποι από την Πάτρα, την Τρίπολη κι ολόκληρη την Τριφυλία παρακολούθησαν με απόλυτη προσήλωση την παρουσίαση του καθηγητή ο οποίος εκλαϊκευμένα και με υποστήριξη οπτικοακουστικού υλικού, αναφέρθηκε στις τελευταίες ανακαλύψεις στον τομέα του διαστήματος. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση νέων και παιδιών από την ηλικία του νηπιαγωγείου μέχρι το λύκειο.


Ο καθηγητής ανακοίνωσε, με την παρουσία του λυκειάρχη Φιλιατρών Γιάννη Κίτσου, τη θεσμοθέτηση δωρεάς των βιβλίων του σε αριστούχους μαθητές του Λυκείου Φιλιατρών. Μάλιστα η πρώτη βράβευση έγινε στο τέλος της ομιλίας του με την απονομή των βιβλίων του στους μαθητές Κανέλο Φουντά, Χρήστο Παγάνη και Κωνσταντίνα Γεωργοπούλου που συγκέντρωσαν βαθμολογία 19,8.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη