google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΔΗΜ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

ΔΗΜ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!


 Γράφει: Ο Δημήτριος Μητρόπουλος, Αντιστράτηγος Ε.Α. Επιτιμος Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Πτυχιούχος, Νομικών και Πολ. Επιστημών Πανεπ. Αθηνών, Συγγραφέας, Μέλος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων.

 

ΓΕΝΙΚΑ

Ο όρος ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, στη γενικότερη δυνατή σημασία του υποδηλώνει την αλλαγή, την κίνηση ή την αντίδραση οποιασδήποτε οντότητας ή συστήματος σε σχέση με το περιβάλλον ή την κατάστασή του.

Κάθε επιστήμη προσπαθεί παντού και πάντοτε να περιγράψει και να εξηγήσει τις κινήσεις, τις αλλαγές και τις αντιδράσεις, δηλαδή τη ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ κάποιου τμήματος του κόσμου γύρω μας.

Στις κοινωνικές επιστήμες, βέβαια, το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην ανθρώπινη συμπεριφορά στην οποία συμπεριλαμβάνονται, τόσο οι εσωτερικές, όσο και εξωτερικές πλευρές του, τι κάνουν και τι δεν κάνουν οι άνθρωποι. Παρόλο ότι οποιαδήποτε κίνηση η αντίδραση του ανθρώπου μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι συμπεριφορά, άλλοι προτιμούν να περιορίζουν τη λέξη ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, στις κινήσεις ή αντιδράσεις που έχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον ή στην κατάσταση.

Έχει κάποια ωφελιμότητα στην εποχή μας η γνώση των κανόνων κοινωνικής συμπεριφοράς;

ΕΔΩ http://kyparissialive.blogspot.com/2021/07/blog-post_301.html?m=1

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη