google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΡΑΧ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΛΕΝΕ ΑΝΑΛΥΤΕΣ...

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΡΑΧ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΛΕΝΕ ΑΝΑΛΥΤΕΣ...

 


«Κάντε από τώρα τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας. Τότε ίσως δεν θα βρίσκετε τίποτα». Αυτό συστήνει ο διευθύνων σύμβουλος της Αμερικανικής Ένωσης Ενδυμάτων και Υποδημάτων, Στιβ Λαμάρ, διαπιστώνοντας τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες – στη συγκεκριμένη περίπτωση δε, ανάμεσα στις χώρες της Ασίας και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πιο πρόσφατο πρόβλημα που έχει προκύψει, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post, έχει να κάνει με την «έκρηξη» της πανδημίας σε μια σειρά ασιατικές χώρες που αποτελούν αναντικατάστατους κρίκους για την ομαλή τροφοδοσία και λειτουργία της αμερικανικής αγοράς. Έκρηξη» που οδηγεί σε νέα περιοριστικά μέτρα, τόσο στις μονάδες παραγωγής όσο και στα λιμάνια.

Για του λόγου το αληθές, τουλάχιστον δύο από τους προμηθευτές της Nike στο Βιετνάμ «πάγωσαν» ουσιαστικά την παραγωγή μετά την εμφάνιση πολλών κρουσμάτων της Covid-19. Ανάλογα φαινόμενα παρατηρούνται επίσης τις τελευταίες εβδομάδες στο Μπαγκλαντές, την Καμπότζη και την Ινδονησία.

Το φαινόμενο του ντόμινο

Το νέο κύμα της πανδημίας στην Ασία, όμως, δεν αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα. Για την ακρίβεια, έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα που έχουν εκδηλωθεί από την εμφάνιση του νέου κορονοϊού, στις αρχές του 2020, που διατάραξε τις ήδη λεπτές και εύθραυστες ισορροπίες στο παγκόσμιο εμπόριο και τις εφοδιαστικές αλυσίδες.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ https://kyparissialive.blogspot.com/2021/07/blog-post_259.html

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη