google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ΩΟΤΟΚΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΣΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΟΙ Μ.Κ.Ο ΛΕΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ...

Η ΩΟΤΟΚΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΣΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΟΙ Μ.Κ.Ο ΛΕΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ...

 


Καθημερινά παρατηρείται αύξηση κατασκηνωτών και επισκεπτών στην προστατευόμενη περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου, που παραμένουν στην παραλία ωοτοκίας μετά τη δύση του ηλίου, επιδιώκοντας ένα ασταμάτητο «κυνήγι» θαλάσσιων χελωνών, με σκοπό να δουν από κοντά το προστατευόμενο είδος και να το φωτογραφίσουν, μη αντιλαμβανόμενοι τις συνέπειες προς το ίδιο το ζώο. 

 Τα περιστατικά αυτά καταγράφονται από τους ερευνητές στου Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ σε ολόκληρο τον πυρήνα ωοτοκίας του Νότιου Κυπαρισσιακού κόλπου (Καλό Νερό – Νέδα), με τα περισσότερα από αυτά να εντοπίζονται στις περιοχές Ελαία και εκβολές του ποταμού Νέδα. Πρέπει άμεσα να σταματήσει αυτή η πρακτική και οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι με την παρουσία τους, και πιθανότατα άθελά τους, γίνονται η αιτία να στρεσαριστεί το ζώο και να επιστρέψει στη θάλασσα χωρίς να γεννήσει. Ίσως η χελώνα αργότερα το ίδιο βράδυ ή το επόμενο να κάνει μερικές ακόμα απόπειρες, αλλά αν οι συνθήκες παραμένουν κακές, τελικά θα αφήσει τα αυγά της μέσα στο νερό, όπου και θα καταστραφούν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη