google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΔΩΡΕΕΣ, ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΔΩΡΕΕΣ, ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ


 Με υψηλά αφορολόγητα όρια και πολύ χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές υπολογίζονται οι φόροι δωρεών και γονικών παροχών ακινήτων.

Παρ’ όλα αυτά, η σημαντική αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων από την 1η-1-2022 στις περισσότερες περιοχές της χώρας εγκυμονεί δυσάρεστες εκπλήξεις απρόβλεπτων επιβαρύνσεων για χιλιάδες φορολογουμένους που σχεδιάζουν να μεταβιβάσουν την ακίνητη περιουσία τους στα παιδιά τους. Ο λόγος είναι ότι, λόγω της αύξησης των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, οι φορολογητέες αξίες των ακινήτων που πρόκειται να μεταβιβαστούν με δωρεές-γονικές παροχές είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν τόσο πολύ από το νέο έτος, ώστε να υπερβούν τα ισχύοντα αφορολόγητα όρια και να προκύψει υποχρέωση καταβολής φόρου.
Προετοιμασία
Για να είναι εγκαίρως προετοιμασμένοι και να αποφύγουν μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν με ποιες διαδικασίες συντάσσονται και υποβάλλονται οι σχετικές δηλώσεις στην εφορία και πώς ακριβώς υπολογίζονται οι φόροι, ώστε να διαπιστώσουν το συντομότερο δυνατό πόσο υψηλότερα θα ανέβουν οι φορολογητέες αξίες των ακινήτων τους από την 1η-1-2022 και αν υπάρχει κίνδυνος υπέρβασης των αφορολόγητων ορίων.
Για την πλήρη ενημέρωση των φορολογουμένων ο «Ε.Τ.» της Κυριακής παρουσιάζει αναλυτικά όλα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για τις διαδικασίες υποβολής δηλώσεων και υπολογισμού των φόρων στις δωρεές και τις γονικές παροχές ακινήτων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη