google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Στην τελική ευθεία η θεσμική διαδικασία για τον κατώτατο μισθό

Στην τελική ευθεία η θεσμική διαδικασία για τον κατώτατο μισθό


Στην τελική ευθεία μπαίνει η θεσμική διαδικασία για τον κατώτατο μισθό, ωστόσο από τις έως τώρα εισηγήσεις των εμπλεκόμενων επιστημονικών φορέων, από τις κυβερνητικές διαρροές κι από τα… μισόλογα των παραγωγικών φορέων, φαίνεται ότι ο κατώτατος θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα των 650 ευρώ για έναν ακόμα χρόνο. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το 34% των απασχολούμενων στην Ελλάδα δεν θα δει αύξηση αποδοχών ως τον ερχόμενο Ιούνιο.

“Οι μικρές επιχειρήσεις θα πρέπει να ανακάμψουν. Δεν μπορεί με το “καλημέρα” να τους αυξήσεις το εργατικό κόστος”, σημειώνει κυβερνητικός αξιωματούχος, επιχειρηματολογώντας υπέρ της διατήρησης του ισχύοντος κατώτατου μισθού για έναν ακόμα χρόνο, παρά το ότι από το δεύτερο εξάμηνο της φετινής χρονιάς η οικονομία αναμένεται να “τρέξει”. “Δεν μπορείς να αλλάξεις τον κατώτατο με βάση τα δεδομένα του 2019, πριν επανέλθει η οικονομία στα επίπεδα του 2019”, κατέληξε ο ίδιος αξιωματούχος φωτίζοντας έτσι το σύνολο του σκεπτικού που λέει ότι από τη στιγμή που η οικονομία αναμένεται να καλύψει τις απώλειες του 2020 στη διάρκεια του 2022, τότε και μόνο τότε είναι θεμιτό να θεσμοθετηθεί και η αναπροσαρμογή του κατώτατου.

ΕΔΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ https://kyparissialive.blogspot.com/2021/05/blog-post_19.html

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη