google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

 


ΕΠΙΤΥΧΩΣ έγινε το πρωί (18/01) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τηλεδιάσκεψη, με πρωτοβουλία της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ σχετικά με την αντιμετώπιση των καίριων ζητημάτων των Ελλήνων Ρομά που διαβιούν εντός των ορίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 


Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, κ. Βασίλειος Πάντζος, ευχαριστώντας τους θερμά όλους για την ανταπόκριση, έκανε την έναρξη των εργασιών αναφερόμενος στην πορεία της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ και στην επιβαλλομένη συνεργασία με την περιφέρεια, τους δήμους και τους αρμόδιους φορείς της Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να υπάρξουν συντονισμένες δράσεις που θα επιφέρουν απτά και άμεσα αποτελέσματα στο πεδίο. 


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, αναγνωρίζοντας τα μείζονα προβλήματα, τόνισε ότι το κλειδί είναι η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων υπό την καθοδήγηση των συλλογικοτήτων Ρομά, δίνοντας το πρόσταγμα για ΕΚΚΙΝΗΣΗ για τη συμπόρευση και την από κοινού συνεργασία, ώστε «η διαφορετικότητα να γίνει όφελος μέσα από συνέργειες». 

 

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης, έδωσε για ακόμη μια φορά το παρόν, ανακοινώνοντας πρωτοβουλίες που αφορούν τη νέα εθνική στρατηγική, ενώ τόνισε την επιτακτική ανάγκη επανεργοποίησης των περιφερειακών και τοπικών σχεδίων δράσης, εφιστώντας την προσοχή στους δήμους καθώς «χωρίς τους δήμους δεν υπάρχει κοινωνική ένταξη». 


Η Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Ρομά, οι Δήμαρχοι Πατρέων και Δυτικής Αχαϊας, ο Αντιδήμαρχος Πύργου, ο Πρόεδρος Ελλήνων διαμεσολαβητών και συνεργατών τους, μαζί με πλήθος Προϊσταμένων πρόνοιας, Συντονιστών των κέντρων κοινότητας, Διαμεσολαβητών παραρτημάτων Ρομά, Κοινωνικών Λειτουργών και εκπροσώπων συλλογικοτήτων Ρομά, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, συνέβαλαν σε ένα γόνιμο και ειλικρινή διάλογο. 


Αναφέρθηκαν οι χρόνιες ανεπάρκειες και οι ανάγκες των Ρομά συμπολιτών μας, προτάθηκαν λύσεις και αναδείχθηκαν θετικά πρότυπα και καλές πρακτικές σε πνεύμα συνεργασίας και ενότητας. Επιπλέον, ακούστηκαν πολύ σοβαρές και προωθημένες προτάσεις και διαπιστώσεις για όλους τους τομείς που αφορούν την ένταξη, εκπαίδευση, στέγαση, υγεία, απασχόληση, πρόσβαση στη δικαιοσύνη, εξάλειψη της ρητορικής μίσους και του αντιτσιγγανισμού. Κοινή πρόθεση των συμμετεχόντων είναι η συνέργεια, η εύρεση εργαλείων, η ενεργοποίηση διαδικασιών για την ολιστική επίλυση των βραχυπρόθεσμων αλλά και μακροπρόθεσμων προβλημάτων με απώτερο στόχο την επίτευξη μιας συνολικά «υγιούς» και ισότιμης κοινωνίας.


Το συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο νομικός σύμβουλος κ. Ηλίας Γιαννόπουλος.


Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ και κατέθεσαν με απόλυτη ειλικρίνεια τις εμπειρίες και τις προτάσεις τους. Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ θα μείνει πιστή στη δέσμευση της για συνεχή διαβούλευση και συνεργασία. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη