ΙΔΡΥΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ στα ΦΙΛΙΑΤΡΑ

   


  Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ σταθερά κι αμετακίνητα στις δεσμεύσεις τους προς τους πολίτες των Φιλιατρών και μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, γιατί αυτό επιβάλλεται, αγωνίζονται για να αναβαθμιστεί η πόλη των Φιλιατρών και τα περίχωρα της. Στο πλαίσιο αυτό της αναβάθμισης αιτούμαστε το άνοιγμα του Γραφείου της ΔΑΟΚ Τριφυλίας και ίδρυση Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων. Το κτίριο του ΚΕΓΕ Φιλιατρών ήταν η έδρα του Γραφείου για δεκαετίες μέχρι το χρονικό εκείνο διάστημα που έκλεισε. 

   Τα  ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ενόψει της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΠΔ 181/2010), κάνουν πρόταση προς τον κ. Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο να προβλεφθεί στον Ο.Ε.Υ. το Γραφείο της ΔΑΟΚ Τριφυλίας και ίδρυση Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων στα Φιλιατρά. Οι λόγοι που πιστεύουμε ότι επιβάλλουν το άνοιγμα του συγκεκριμένου γραφείου και της Δ/νσης Εγγείων Βελτιώσεων, είναι:


α) ‘Ύπαρξη του Φιλιατρινού φράγματος: Όπου θα συσταθεί Γ.Ο.Ε.Β για τη διαχείριση του υδατικού δυναμικού 8.000.000 m3 νερού (δυναμικότητα του φράγματος) για την άρδευση 10.000 στρεμμάτων της περιοχής.  

β) Ιστορικοί λόγοι: Προϋπήρχε γραφείο διεκπεραίωσης αγροτικών θεμάτων στα Φιλιατρά πριν την ίδρυση της Διεύθυνσης Γεωργίας στην Κυπαρισσία

γ) Οικονομικοί λόγοι: Η τεράστια αγροτική παραγωγή της πόλης των Φιλιατρών όχι μόνο για τα δεδομένα του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και για όλη την Ελλάδα,

ANAΛYTIKA https://kyparissialive.blogspot.com/2020/09/blog-post_340.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια