google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΕΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΜΕΛΛΟΝ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ;

ΕΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΜΕΛΛΟΝ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ;

@ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ; Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Άκουγα φίλοι μας στην πρωινή εκπομπή μας 8-9 στον Παλμό 90,5 το τραγουδάκι που συνόδευε τις πρώτες ειδήσεις τις ημέρας. 'Είναι καιρός για θαύματα' να μας μονολογεί η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Αλλά αναρωτήθηκα να υπάρχει όντως περιθώριο για ένα θαύμα στις εκλογές..
@Η Τριφυλία με 8 υποψήφιους όταν η Καλαμάτα των 80.000 κατοίκων έχει τελικά μόνο 10 δειχνει το δρόμο του κατακερματισμού της πολιτικής ιδέας στον ταλαιπωρημένο τόπο. Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι φτάνουν τους 291 με...κρυφή ατζέντα τριχοτόμησης διαβάζαμε στην τοπική εφημερίδα ΦΩΝΗ στο πρόσφατο αφιέρωμα..
@ΜΕ Ή ΧΩΡΊΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ: Το νέο ανέκδοτο είναι οι περίφημες πολιτικές στηρίξεις. Μόνοι ξεκάθαρα χωρίς περιστροφές κατέρχονται με πολιτική στήριξη ορισμένων κομμάτων δύο συνδυασμοί. Οι υπόλοιποι βαφτίζονται ως ανεξάρτητοι. Αλλά όχι ακηδεμόνευτοι ίσως.
@Διότι οι πρόσφατες κόντρες και η ανταλλαγή επιστολή εκατέρωθεν ανέδειξε το πρόβλημα...του κομματικού σωλήνα. Κάποιοι κομματάρχες στηρίζουν ένα υποψήφιο, ορισμένοι άλλοι ξέφυγαν από την δεδηλωμένη ακολουθώντας άλλη προοπτική. 
@Το παραμύθι πάντως έχει ένα καλό αφήγημα. Διότι ξεκάθαρα κι ωμά τον Φεβρουάριο σε κομματική εκδήλωση μεγάλο στέλεχος είχε δηλώσει ότι "όποιος και να βγει πάλι νικητές θα είμαστε" εκτιμώντας ότι ο δήμαρχος θα προέρχεται από τον ίδιο πολιτικό χώρο..
@ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Ή ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ;  Το ερώτημα για την Τριφυλία όπως και το δίλλημα δεν είναι ρητορικό. Οι 5 εκ των υποψηφίων για να μην μασάμε τα λόγια μας προέρχονται από τον γαλάζιο χώρο. Άρα η Νέα Δημοκρατία είναι διασπασμένη σε 5 κομμάτια.
@Από την κεντροαριστερά προς το κέντρο συγκλίνει ένας υποψήφιος, ένα εκτός κεντροαριστεράς κι ένας αριστερός από το ξεκάθαρο ΚΚΕ. Επομένως αν στον δεύτερο γύρο αντιπαρατεθούν 2 γαλάζιοι όπως συνέβη το 2014 τότε η νίκη θα είναι..γαλάζια και κάποιοι θα την οικειοπιηθούν. Είναι όμως έτσι;
@ΌΧΙ. Διότι η τριχοτόμηση της Τριφυλίας και η ένταση των τοπικιστικών αντιθέσεων μαζί με τα ανεξάρτητα κοινοτικά συμβούλια θα αποδώσει άλλη δυναμική. Τελικά ίσως ηττήθηκαν οι πολιτες. Που βλέπουν ότι η Κυπαρισσία είναι στη δεκαετία του 70 και τα Φιλιατρά σε άλλη εποχή με τους Γαργαλιάνους να μην έχουν μια νέα εποχή..
@ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ Η ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ: 5 χρόνια χαμένα και άλλα 4 νωρίτερα η γενική διαπίστωση συγκλίνει στο συμπέρασμα ότι η περίφημη ομογενοποίηση δεν ήρθε. Ούτε καν η πολιτική συνοχή καθώς 8 υποψήφιοι πρώτη φορά ζει η Τριφυλία. Το χειρότερο είναι ότι επιβεβαιώνεται η αποτυχία της κοινωνικής συνοχής ώστε οι 3 πόλεις να οραματίζονται ελεύθερα..
@Το χειρότερο όμως είναι ότι εγκατέλειψαν τα χωριά. Τώρα που οι υποψήφιοι πάνε σε εκδηλώσεις αρκετοί χωρικοί τους γυρίζουν επιδεικτικά την πλάτη. Τους θυμήθηκαν μετά από 5 χρόνια παλιοί και νέοι. Τελικά είχε δίκιο ο φιλόσοφος: "Η πολιτική είναι η τέχνη να σε υπηρετούν οι άνθρωποι ενώ τους κάνεις να πιστεύουν ότι τους υπηρετείς εσύ". kyparissianews.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη