google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΘΕΜΑ: πίττα χωνάκι και pizza-κρέπα!!

ΘΕΜΑ: πίττα χωνάκι και pizza-κρέπα!!

Είτε  τρως πίττα , είτε σάντουιτς, το μόνο σίγουρο είναι πως θα στάξει, και θα λερωθείς στα χείλη, στα χέρια, ή στα ρούχα…
Ευτυχώς,  οι καινούργιες πίττες και σάντουιτς , δεν λερώνουν!


πίττα – χωνάκι!!
Μέχρι σήμερα, η  πίττα είναι στρογγυλή, σαν πίτσα, και όταν την τυλίγεις, μένει κενό στο κάτω μέρος. Τρέχουν οι σάλτσες, πέφτουν μέχρι και  κομμάτια κρέας, πατάτες, κλπ.…
Έρχεται η καινούργια πίττα,  σαν χωνί, σαν κώνος, και εκεί μέσα θα ρίχνουμε το περιεχόμενο, χωρίς να στάζει από κάτω.
 Για να φτιάξεις πίττα σαν χωνί, είναι πολύ εύκολο, σίγουρα υπάρχει το ανάλογο μηχάνημα. Το ίδιο και να την ψήσεις είναι εύκολο, σε μιά  κωνοειδή ψησταριά.


φρατζολάκι γεμιστό  
Μέχρι σήμερα, ανοίγουν το σάντουιτς με το μαχαίρι, στο πλάι, και βάζουν με πίεση, μέσα, τα υλικά. Αλλά  δεν χωράνε και βγαίνουν έξω, και στάζει στο πλάι το σάντουιτς…
Η λύση πρόβλημα είναι απλή: Παίρνεις ένα μακρύ φραντζολάκι, και το κόβεις σε δύο κομμάτια, στη μέση. Από την κομμένη πλευρά βγάζεις την πολλή ψίχα,  και βάζεις μέσα ό,τι θέλεις. Το κόλπο αυτό, όλοι το έχουμε κάνει ιδιωτικά, ήρθε καιρός να το κάνουν επαγγελματικά τα μαγαζιά.


ημιαυτόματη πίττα καλαμάκι!!!
Η πίττα χωνάκι, και το γεμιστό φραντζολάκι , αν συνδυαστούν με το αυτόματο σουβλατζίδικο -όπου τα καλαμάκια γυρίζουν αυτόματα και έρχονται ψημένα-, τότε αρκεί ένας μόνον εργάτης, για να εξυπηρετήσει πολλούς πελάτες. Μπορεί να φτιάξει 5 πίττες στο λεπτό!
 Και αρκεί ένα μικρό μαγαζάκι, 2 τετραγωνικά, επί του πεζοδρομίου, για να εξυπηρετεί ‘στο όρθιο’, εκατοντάδες πελάτες κάθε μέρα.


και αυτόματη πίττα !!.!
Η απόλυτη επανάσταση στα πιττάδικα, θα είναι ο αυτόματος πωλητής πίττας!!!.
Ένα μηχάνημα , που έχει έτοιμες πίτες-χωνάκι, και κομμάτια ψημένο κρέας, ντομάτα, κρεμμύδι, πατάτες,  και σώς, αλάτι, πιπέρι κλπ. κλπ. Ο πελάτης ρίχνει το κέρμα, και μετά πατάει τα κουμπιά για να φτιάξει το σουβλάκι που θέλει.  Τόσο απλά!...


                    έρχεται  η πίτσα – κρέπα  !!!


  Αν  προσέξουμε   πως οι κρέπες ψήνονται σε κυκλική εστία που έχει μέγεθος  πίτσας , τότε αυτομάτως βγαίνει ένας τρομερός συνδυασμός, η πίτσα – κρέπα  ( pizza – crepe.) !!!
  Φτιάχνεται σε 3-4 λεπτά, πολύ πιο γρήγορα απ ό,τι η pizza , και είναι πιο χορταστική, αφού έχει   π ο λ λ έ ς   σ τ ρ ώ σ ε ι ς   κ ρ έ π α ς!


πώς φτιάχνεται :
Βάζεις την υγρή ζύμη (και) στις δύο στρογγυλές εστίες, και ψήνεις τις κρέπες.  Μόλις ψηθεί η πρώτη ζύμη, (και από τις δύο πλευρές), την βάζεις ολόκληρη όπως είναι, κυκλική, σε μια επιφάνεια. (ανοξείδωτη ή ξύλινη) . Εκεί επάνω στρώνεις τα υλικά, και την σκεπάζεις με την δεύτερη κρέπα. Και συνεχίζεις με 3-4-5 στρώσεις εναλλάξ: κρέπα-υλικά-κρέπα-υλικά-κρέπα.
Αυτό ήταν! Στο τέλος κόβεις με το ειδικό κυκλικό μαχαίρι την κρέπα-πίτσα σε 6 ή 8 κομμάτια, και τη σερβίρεις.


σημειώσεις
-- Τα φαγώσιμα υλικά που βάζουμε ανάμεσα στις κρέπες, δεν είναι σαν αυτά που βάζαμε μέχρι τώρα  στις διπλωμένες κρέπες ή στις πίτσες, αλλά λ ε π τ ά και ψ ι λ ο κ ο μ μ έ ν α , αφού είναι λεπτή και η ζύμη.
--Η κάτω κρέπα μπορεί να είναι παχύτερη, σαν λεπτή πίτσα. Και φτιάχνεται σε εστία που έχει έξω γείσο, σαν την πίτσα.
--Ένα μαγαζί μπορεί να έχει 3-4-5 εστίες για να φτιάχνει γρήγορα τις στρώσεις.    Ένα άλλο κόλπο είναι ένα αυτόματο μηχάνημα που να ρίχνει την παχύρευστη ζύμη στα γρήγορα πάνω στην εστία.


Η συνδυαστική αυτή καινοτομία θα μετατρέψει πολλές κρεπερίες σε πιτσαρίες, και το αντίστροφο!
 Το νέο προϊόν ίσως ονομαστεί:  κρεπίτσα .


                                  antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr
υποσημείωση  
1. --Η λέξη ‘πίττα’ είναι ελληνική, από αυτή βγήκε η ιταλική λέξη πίτσα.(pizza) Από τα αρχαία χρόνια οι Έλληνες ‘έριχναν’ στο φούρνο μια στρογγυλή πλακέ ζύμη,  τον πλακούντα, και επάνω εκεί έβαζαν διάφορα υλικά για να ψηθούν ...  
  Όταν  εποίκισαν στην Ν. Ιταλία, και ειδικότερα στην Νεάπολη-Νάπολη, μετέφεραν εκεί τον απλό αυτό τρόπο φαγητού, κι έτσι δημιουργήθηκε η Ναπολιτάνα πίτσα! (και η πίτσα γενικώς)
2. --Μυστικό της πίτσας, όπως και της κρέπας, -όπως και ό,τιδήποτε φαγώσιμο- είναι τα καλά γνήσια υλικά, και δευτερευόντως η εμφάνιση.
3. --Η διαφορά της ιταλικής πίτσας με την ελληνική, είναι η λεπτή ζύμη. Η ιταλική πίτσα είναι σχεδόν σαν κρέπα. Η  pizza-crepe, είναι σαν αρχαία ελληνική χωριάτικη πίττα, απλώς φτιάχνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα!!!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη